Θυμάται κανείς το σκάνδαλο με την “λίστα Λαγκάρντ” και πώς ξεπλύθηκε με την δικαστική απόφαση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που εκδόθηκε σαν σήμερα το 2015;

Ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας κάνοντας μια αναφορά για την συμπεριφορά ενός πυλώνα του συστήματός τους σε ένα “άτακτο” παιδί τους, που η συγκυρία το έφερε να αποκαλυφθούν οι ρεμούλες του.

Και αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα μια δικαστικής ετυμηγορίας η οποία εκδόθηκε σαν σήμερα το 2015.

Το καλύτερο πρόσωπο της έδειξε η εξουσιαστική κάστα των δικαστών στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μετατρέπει το αδίκημα από κακούργημα σε βαθμό πλημμελήματος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ -τα στοιχεία βοούσαν και δεν γινόταν να εκδοθεί αθωωτική απόφαση και έτσι του επιβλήθηκε  ένας χρόνος φυλάκισης  με τριετή αναστολή!.

Επίσης η δικαστική έδρα τον αθωώνει για την κατηγορία που αντιμετώπιζε για την απόπειρα απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε ο πρόεδρος του  ειδικού δικαστηρίου ήταν μεγαλόψυχος με τον κατηγορούμενο που υπήρξε επιφανή στέλεχος του αστικού κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού:  «Κύριε Παπακωνσταντίνου, εξαντλήσαμε όλη μας την επιείκεια για σας».

Μπορεί να μην πήγε φυλακή, ο Παπακωνσταντίνου,  είναι πάντως ατιμωτικό να καταδικαστεί με την κατηγορία της νόθευσης ενός κρατικού εγγράφου ένας πρώην παντοδύναμος υπουργός οικονομικών.

Όπως και να είναι το πρώην Πασοκικό στέλεχος την έβγαλε «ζάχαρη» γιατί πέρα από  την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών όπου  πτώχευσε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει πάρει πολύ «περίεργες» αποφάσεις ευνοώντας συγκεκριμένα μεγάλα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια τακτική ακολούθησε, ο Γ. Παπακωνσταντίνου,  ευρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ,

Ενα μικρό απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας: «Αυτό που έχει συμβεί τους τελευταίους 8 μήνες στο ΥΠΕΚΑ συνεπάγεται την αμετάκλητη περιβαλλοντική χρεοκοπία σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας. Νομοθετήματα που κατεδαφίζουν το κράτος δικαίου, καταργούν κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και διαγράφουν θεμελιώδεις αρχές του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε βάρος της κοινωνίας. Νομοθετήματα που ακυρώνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων».

Επί της ουσίας πάντως για να καλυφθεί και σκάνδαλο της λεγόμενης «λίστα Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτέλεσε τον «αποδιοπομπαίο τράγο» του πολιτικού συστήματος και κατεξοχήν του ΠΑΣΟΚ, βγάζοντας από τον κάδρο Βενιζέλο και Παπανδρέου. 

Οπως αναφέραμε και σε άλλη ανάρτησή μας πολιτικοί που ευτέλισαν και εξύβρισαν τον ελληνικό λαό, που παρέδωσαν τη χώρα και το λαό της στη διάθεση ξένων οικονομικο-πολιτικών δυνάμεων, δεν θα είχαν, βέβαια, ηθικές αναστολές προκειμένου να αλλοιώσουν την περίφημη λίστα, να αφαιρέσουν πρόσωπα που ενοχοποιούν τους ίδιους, να διαπράξουν ελαφρά τη καρδία ηθικά, πολιτικά και ποινικά κακουργήματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *