Η ΕΣΗΕΑ, ο Μαρινάκης και ο … Ρουβίκωνας

Ηταν μόλις πριν λίγες μέρες που το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε αποκλειστικά και μόνο για να καταγγείλει μια συμβολική ενέργεια του “Ρουβίκωνα”. Με δελτίο τύπου που έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ, και αναπαράχθηκε πλατιά όπως αναμενόταν, στιγματιζόταν η ενέργεια μελών αυτής της συλλογικότητας να γράψουν δυο συνθήματα στο τοίχο του σπιτικού του Ποταμίσιου “μπουγαδοποιού”, με αφορμή το πλυντήριο που είχε βάλει για να ξεπλύνει τον επικεφαλής της κυβέρνησης των “αρίστων” από τις ευθύνες του για το ομαδικό έγκλημα των Τεμπών.

Η “ευαισθησία” υπεράσπισης των “λειτουργών της ενημέρωσης” επικεντρώθηκε από την ΕΣΗΕΑ στο να στιγματιστεί η “προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων” και η οποία εντοπίζεται σε δυο συνθήματα σε βάρος ενός συγκεκριμένου δημοσιολόγου, στο πρόσωπο του οποίου η ΕΣΗΕΑ είδε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που εκπροσωπεί. Μάστα.

Εμείς τώρα θα θέλαμε να κάνουμε μια αφελή ερώτηση σ’ αυτούς τους συνδικαλιστές. Η ενέργεια των μελών του “Ρουβίκωνα” πέρασε σχετικά απαρατήρητη σε σχέση με την σημερινή ατάκα του Β. Μαρινάκη, που σημειωτέον αποτελεί και το πρώτο hashtag του twitter συγκεντρώνοντας χιλιάδες σχόλια. Σχετική αναφορά για την υβριστική, απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου του Ολυμπιακού υπάρχει και σε πάρα πολλές ιστοσελίδες.

Επισκεφτήκαμε, λοιπόν την Ιντερνετική παρουσία της ΕΣΗΕΑ για να δούμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Την δριμεία, δηλαδή ανακοίνωση που θα αποδοκιμάζει τα λεγόμενα του Μαρινάκη, και θα καταδικάζει την πρωτοφανή, αλήτικη, συμπεριφορά του βαρόνου των μίντια σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Τζίφος, Προφανώς δεν έχει την ίδια βαρύτητα αυτό το γεγονός όπως η “απόπειρα εκφοβισμού που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης” για την οποία έβγαλε καταδικαστική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *