Μια ακόμα ατιμώρητη κρατική δολοφονία που έγινε σαν σήμερα το 2014

Μια απ’ τις πολλές ατιμώρητες ουσιαστικά κρατικές δολοφονίες, έγινε σαν σήμερα το 2014 και είχε θύμα τον Αλβανός βαρυποινίτη κρατούμενο. Το βίντεο που υπάρχει στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε “Ανθρωποφύλακες βασάνισαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Ιλία Καρέλι” μας απαλλάσσει απ’ την διαδικασία να γράψουμε περισσότερα γι’ αυτή την υπόθεση. 

Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι ότι επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που κάναμε τότε γράφοντας: “Και οι δεσμοφύλακες όργανα του αστικού κατασταλτικού μηχανισμού είναι και όποτε βρεθούν κατηγορούμενοι μπροστά στην αστική τους δικαιοσύνη έχουν ειδική μεταχείριση όπως και οι υπόλοιποι ένστολοι που ανήκουν σε μηχανισμούς προστασίας του καθεστώτος”.

Συγκεκριμένα κανένας από τους δολοφόνους του Καρέλι δεν βρέθηκε ούτε μια μέρα στην φυλακή. Η υπόθεση των δολοφόνων ανθρωποφυλάκων τελεσιδίκησε δικαστικά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Θεσσαλονίκης, το οποίο τους έκρινε ενόχους, -δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά με τόσο αδιαμφισβήτητο υλικό που υπήρχε-, για πρόκληση βασανιστηρίων με σωματικές βλάβες, σε βαθμό κακουργήματος (στην απλή μορφή της πράξης), και επέβαλε σε 12 δεσμοφύλακες ποινές χάδι από 3 μέχρι 5 χρόνια φυλάκισης όλες με τριετή αναστολή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *