Το πνεύμα του Καραϊσκάκη εναντίον μνημονίου, αθλίων και στάσης υποταγής

 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση

Ας μην εγκλωβιστούμε στις μανούβρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στους πουλημένους συνδικαλιστές των κομμάτων του μνημονίου. Δεν πειθαρχούμε σε αποφάσεις που στην επικεφαλίδα τους γράφουν ξεπούλημα των αγώνων.

(εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία)

Μου γράφεις ένα μπουϊρουτί, λέγεις να προσκυνήσω,
κ’ εγώ πασιά μου, ρώτησα τον πούτσο μου τον ίδιον,
κ’ αυτός μου απεκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω,
κ’ αν έλθης κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω!

Έτσι απάντησε ο Καραϊσκάκης στον Ρουσίτ Πασάτ όταν του ζήτησε να προσκυνήσει κι έδειξε τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. Έτσι και σήμερα όσο είμαστε σκυφτοί, τόσο θα αποθρασύνονται και θα έρχονται συνέχεια και νέα μέτρα! Όσο συνεχίζουμε να τρέχουμε πίσω από «βο(υ)λευτές» πράσινους και μπλε αλλά και τους αντίστοιχους κομματικούς και «συνδικαλιστικούς» υπαλλήλους τους, όσο ακόμη πιστεύουμε ότι μέσα από ατομικό ρουσφέτι θα σωθούμε, τότε αποδεχόμαστε τη μοίρα μας και καταδικάζουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας σε διαρκή φτώχια.

 

Δεν έχουμε καταλάβει αυτό που πολύ καθαρά είπε ο Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι.

Για το κεφάλαιο, το πολιτικό προσωπικό του (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μαύρο μέτωπο ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ντόρα) και τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) είμαστε ενοχλητικοί αριθμοί που μπορούμε να υπάρχουμε μόνο για να τους φέρνουμε κέρδη, αλλιώς θα πρέπει να εξαφανιστούμε από το χάρτη. Γι’αυτό και δεν μας ξεζουμίζουν απλώς με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ατελείωτη φορομπηξία, αλλά καταργούν κάθε δικαίωμα πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία και ταυτόχρονα κάθε εργασιακή προστασία.

 

Η χρεοκοπία τροφοδοτείται από τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο και όχι από τη μη εφαρμογή τους

Γ. Παπανδρέου : «Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία και να μείνουμε στο ευρώ…»

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Η πολιτική αυτή οδηγεί ταχύτατα στη χρεοκοπία των εργαζομένων και της Ελλάδας. Η βαθιά ύφεση και η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, μειώνει τα φορολογικά έσοδα, αυξάνει το έλλειμα και οδηγεί σε εκτροχιασμό τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Καθυστερούν την επίσημη πτώχευση για να προλάβουν να αλλάξουν οι τραπεζίτες τα ομόλογα φορτώνοντάς τα στα κρατικά ταμεία των χωρών της ευρωζώνης και να πάρουν κοψοχρονιάς από το δημόσιο πλούτο ότι μπορούν. Με τα λεφτά που μαζεύουν  τώρα από τα χαράτσια αποπληρώνουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας οι εργαζόμενοι θα βρεθούμε να ζούμε σε χρεοκοπημένη Ελλάδα, έχοντας χάσει ακόμη δύο μισθούς. Ταυτόχρονα η χώρα θα έχει μετατραπεί σε παράδεισο των επιχειρήσεων αφού οι συνθήκες εργασίας τύπου Κίνας που θα επικρατήσουν θα αφήνουν μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας. Με την πολιτική αυτή η χρεοκοπία είναι ζήτημα των επομένων μηνών. Η χρεοκοπία που γίνεται από το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών θα οδηγήσει σε παύση πληρωμών των μισθών και όχι των δανειστών.

Όλα γίνονται για το κέρδος και όχι για το χρέος

Αν οι στόχοι του μνημονίου και των μεσοπρόθεσμων ήταν το χρέος, τότε πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει ότι έχει αποτύχει. Γιατί λοιπόν επιμένουν σε αυτή την πολιτική γραμμή; Γιατί απλά το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικών διαστάσεων συστημική κρίση, κρίση του καπιταλισμού. Το σύστημα ψάχνει αγωνιωδώς λύσεις απέναντι στο παλιό άλυτο πρόβλημά του: ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για να έχει κέρδη αλλά με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι χάνουν την ικανότητά τους να αγοράζουν προϊόντα, οπότε απούλητα προϊόντα σημαίνει αδυναμία κερδοφορίας. Πριν τρεις δεκαετίες το πρόβλημα αυτό ο καπιταλισμός το κουκούλωσε δανείζοντας τα νοικοκυριά με χρήμα-αέρα κοπανιστό. Κρατούσαν καθηλωμένους τους μισθούς μας αλλά έδιναν δάνεια για να τονώνεται η αγορά. Τώρα οι φούσκες έσκασαν και συμπαρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

Το νέο τοπίο λέγεται «Κινεζοποίηση»

Οικονομικός στραγγαλισμός Οι αποφάσεις που αφορούν μισθούς και φόρους οδηγούν στην αρπαγή μέσα σε μια νύχτα, δύο μισθών των εργαζομένων και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην πλήρη ένδεια…

Υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών Η παιδεία, η υγεία οδηγούνται στην πλήρη απαξίωση. Τα σχολεία και τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι ιατρικές εξετάσεις πληρώνονται, τα περισσότερα φάρμακα βγαίνουν από τις λίστες, βιβλία δεν υπάρχουν και η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο αναλώσιμη, δεξιότητα fast food, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς…

Κατάργηση εργασιακών διακαιωμάτων Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της μονιμότητας , η πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η εργασιακή εφεδρεία, η ελαστική εργασία των ημερήσιων συμβάσεων χωρίς δικαίωμα στο ωράριο, την άδεια, την ασθένεια… Αν ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ, είναι φανερό ότι δημιουργούνται συνθήκες κινεζοποίησης στους μισθούς, τα δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά.

Εργασιακή εφεδρεία – Ενιαίο μισθολόγιο

Η ΕΑΒ συμπεριλαμβάνεται στις 151 ΔΕΚΟ όπου θα ισχύει η εργασιακή εφεδρεία – απόλυση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπαρμπαρής, χέρι – χέρι με την διοίκηση, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουν φτιαχτεί λίστες της ντροπής και «αγωνίζονται» να μην φτιαχτούν. Λένε ψέματα. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την οργή μας και να αποτρέψουν αγωνιστικές αντιδράσεις. Τρομοκρατούν με περισσό θράσος με αφορμή τις εκλογές του σωματείου. Υπόσχονται ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα όποιος ψηφίσει ΠΑΣΚΕ. Από κοντά και τα μπουμπούκια της ΔΑΚΕ, όπου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν στον αρχηγό Αντώνη πόσο πιστά βοηθάνε στην χειραγώγηση των συναδέλφων τους. Επιπρόσθετα η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/10 θα μειώσει τους μισθούς σε όσους παραμείνουν μέχρι και 40%. Την επομένη των εκλογών του σωματείου θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα σχέδιά τους. Θα τους το επιτρέψουμε;

Συνάδελφοι,

Ας μην εγκλωβιστούμε στις μανούβρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στους πουλημένους συνδικαλιστές των κομμάτων του μνημονίου. Δεν πειθαρχούμε σε αποφάσεις που στην επικεφαλίδα τους γράφουν ξεπούλημα των αγώνων. Προχωρούμε με πρόγραμμα δράσης παλεύοντας για:

  • Ανατροπή του μνημονίου και των μεσοπρόθεσμων  μέτρων.
  • Συντονισμό με τις άλλες ΔΕΚΟ που απειλούνται με απολύσεις, καθώς επίσης και όλων των εργαζομένων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν ζητάμε εξαίρεση της ΕΑΒ διασπώντας το εναιαίο μέτωπο του αγώνα, αλλά αγωνιζόμαστε να μη γίνει καμία απόλυση και πουθενά.
  • Πραγματικές γενικές συνελεύσεις όπου εκεί θα αποφασίζονται τα πάντα. Το ΔΣ να έχει συντονιστικό ρόλο των αποφάσεων της ΓΣ.
  • Απεργιακές επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο της ΕΑΒ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι εργολαβικά συνεργεία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Αγώνας διαρκείας και όχι τουφεκιές, εξέγερση μέχρι τη νίκη.
  • Διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ.
  • Αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων.
  • Αύξηση των δαπανών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και τον πολιτισμό.
  • Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών.
  • Μαζική – συλλογική ανυπακοή στα χαράτσια.

 

Να κάνουμε τις μικρές φωτιές αντίστασης, μεγάλες πυρκαγιές.

Όχι στο μαύρο μέτωπο της χρεωκοπίας Κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ντόρας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *