Παρουσία διεθνιστικής αλληλεγγύης, της Λαϊκής Δράσης, στην απεργιακή συγκέντρωση της Μασσαλίας

Νίκη στον εξεγερμένο γαλλικό λαό

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Αντιπροσωπία της ομάδας μας βρέθηκε στη Μασσαλία, στις 28 Μάρτη, ημέρα Γενικής Απεργίας όπου και συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση μεταφέροντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του λαού της Γαλλίας.

Συνομίλησε με εργαζόμενους και νέους κομμουνιστές / κομμουνίστριες ενώ παράλληλα κρέμασε πανό της Λαϊκής Δράσης στον τόπο της συγκέντρωσης.

Η απεργιακή κινητοποίηση στη Μασσαλία αριθμούσε πάνω από 180.000 απεργούς σε μια πόλη μόλις 1,6 εκ. κατοίκων και με παλμό κινήθηκε στους δρόμους της πόλης.

Ο εργαζόμενος λαός της Γαλλίας αγκάλιασε την κίνηση διεθνιστικής αλληλεγγύης και ο χαιρετισμός μας προωθήθηκε σε τοπική εφημερίδα της Μασσαλίας.

Αυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στην ανάγκη ανάδειξης της μαχητικής-παλλαϊκής πάλης του εργαζόμενου λαού της Γαλλίας, ένα σαφές σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον μαχόμενο Γαλλικό λαό που βρίσκει απέναντι του τις στρατοχωροφυλακές της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης της Γαλλίας και της κυβέρνησης Μακρόν.

Αποτελεί πάγια θέση μας πως η ανώτερη μορφή διεθνιστικής αλληλεγγύης είναι η συγκρότηση των όρων της επαναστατικής ανατροπής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στον τόπο μας, για την Λευτεριά- την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.

* Το πανό γράφει ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στις διαδηλώσεις του Γαλλικού λαού:

«Λουδοβίκος 16ος, αποκεφαλίστηκε, Μακρόν, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο μας»

NOUS AVONS LA RAGE

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *