Ενας “δικός” μας δεσπότης που πέθανε σαν σήμερα το 1950 και οι δικοί τους Αρχιεπίσκοποι

«Αυλοκόλακες και ερπετά προ των εκμεταλλευτών του λαού, έμποροι χρησιμοποιούντες την Αγίαν Θρησκείαν ως μέσον ναρκώσεως των λαϊκών μαζών, ασεβείς και άθεοι, μη πιστεύοντες εις ουδέν ανώτερον, αλλά μόνον εις το χρήμα και εις την σάρκαν. Υποκριταί και θεομπαίχται, δοσίλογοι και εκμεταλλευταί με παθολογικάς ανηθίκους παρεκτροπάς, αδίστακτοι Φαρισαίοι διά να κρατούν τον Λαόν μέσα εις το σκότος της Θρησκοληψίας, και άσπονδοι εχθροί κάθε κοινωνικής προόδου και εξελίξεως».

Τα παραπάνω λόγια ενός από τους τρεις δεσποτάδες  (οι δυο άλλοι ήταν ο Κοζάνης Ιωακείμ και ο Ηλείας Αντώνιος) που τάχτηκαν με το μέρος του λαού σε “σκοτεινές εποχές”, του  ΕΑΜίτη Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών Ιωακείμ Στρουμπή, δείχνουν την προσωπικότητα του ανθρώπου. 

Πέθανε σαν σήμερα 28/3/1950, πάμπτωχος, και  φιλοξενούμενος από συγγενείς του. Ηταν ένας δεσπότης που αξίζει να μνημονεύουμε για άκουσε και στάθηκε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, που αφουγκράστηκε τα προβλήματα του φτωχού και δοκιμαζόμενου κόσμου.

Δείτε τώρα και τους “δικούς” τους αρχιρασοφόρους. Ο προ προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ συμβούλευε τους υφιστάμενους του δεσποτάδες πώς θα νταλαβερίζονται με “πουτάνες και πούστηδες” χωρίς να “σκανδαλίζουν” το ποίμνιο τους, ενώ ο προκαθήμενος του Ιερώνυμου, Χριστόδουλος στο μόνο θεό που πίστευε ήταν το χρήμα όπως έδειξε η κληρονομιά που άφησε όταν πέθανε. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.   

Και για να επανέλθουμε στον ΕΑΜίτη δεσπότη Ιωακείμ ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 1950 διαβάστε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: “Λες και δεν πέρασε μια μέρα για την ηγεσία του παπαδαριού από το 1946

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *