Η “δημοσιογραφία της νέας εποχής”, του Νίκου Ευαγγελάτου

Του Γ.Γ.

Τώρα πιθανόν να πείτε, μπροστά στα όσα ζούμε στην εποχή της Πέτσινης ενημέρωσης 108, αυτό που θα αναφέρουμε μπορεί να θεωρηθεί και αναζήτηση γωνίας στο δεκάρικο. Εχει όμως την σημασία του. Ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος έχει αναλάβει να διδάξει τους τηλεθεατές -όπως κάνει σαν “καθηγητής” και στην  σχολή δημοσιογραφίας N Media Studiesew την οποία διευθύνει  ο  “πολύπειρος”  Σταμάτη Μαλέλη– το πώς ασκείται η “δημοσιογραφία της νέας εποχής”.

Το παραπάνω γραφικό νομίζουμε σας δίνει μια γεύση τι εννοούμε δημοσιογραφία της εποχής μας. Προσέξτε και κάποιες λεπτομέρειες. Για τον καταξιωμένο δημοσιογράφο και “διδάσκοντα δημοσιογραφία”, ο δολοφόνος της Καρολάιν πριν καταδικαστεί ήταν “φερόμενος”. “Φερόμενος” βιαστής πριν την δικαστική ετυμηγορία, για τον Ευαγγελάτο, ήταν και ο Λιγνάδης. Οι δυο εργάτες Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί για τον “καταξιωμένο” όχι απλώς είναι τρομοκράτες πέρα πάσης αμφιβολίας, αλλά μέχρι τρισδιάστατα σχέδια χρησιμοποιεί για να μας περιγράψει πώς σχεδίαζαν “«τυφλό χτύπημα» σε περιοχή του Ψυρρή. και να πνίξουν στο αίμα εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή”.

Σας θυμίζουμε μόνο ότι ο τύπος αυτός άκουσε την Κ. Σακελλαροπούλου, την πρόεδρο της δημοκρατίας να του λέει: “Είμαστε υπερήφανοι για τη δημοσιογραφία που ασκείται με αρχές, ιδανικά και αξίες ως εγγυητής της Δημοκρατίας”, παραδίδοντας του το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση.

Μάστα. Βραβείο δημοσιογραφίας λοιπόν στον πιο κίτρινο τύπο. Στον εθνικό καλλιεργητή και έμπορο φοβίας, τον εκμαυλιστή των νοικοκυραίων, στον τζογαδόρο της ανασφάλειας και του ηθικού πανικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *