Ανοιχτή κουβέντα για την διοργάνωση αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης για την 9η Μάη

📅 Τετάρτη 5 Απρίλη στις 19:00 – AΣΣΟΕ

Φέτος, συμπληρώνονται 78 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια μέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης. Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.

Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.

Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του ελληνικού λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, λαοκρατία με τους αγώνες του Σοβιετικού λαού για υπεράσπιση των κατακτήσεων της Οκτωβριανής Επανάστασης και του νέου κόσμου για την εργατιά και την φτωχή αγροτιά.

Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.

Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό,την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού Γ’Παγκοσμίου Πολέμου . Αυτή η πιθανότητα οξύνεται και πυροδοτείται από τον μοναδικό ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ο ιμπεριαλισμός και ο ναζισμός ταυτίζονται και γίνονται ένα με το κτηνώδες Ναζί-Φασιστικό καθεστώς του Κίεβου το οποίο βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του μαύρου μετώπου της αντίδρασης.

Με αιχμή του δόρατος τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την Νατοϊκή πολεμική μηχανή, Ευρωπαϊκή Ένωση- Βρετανικός Ιμπεριαλισμός- Ιάπωνες Ιμπεριαλιστές και ολόκληρη η ληστρική συμμορία της Δύσης πετάνε από πάνω τους τις μάσκες της «Δημοκρατίας», του «ανθρωπισμού» και των «ατομικών-δημοκρατικών» δικαιωμάτων.

Ταϊζουν το Ναζιστικό κτήνος, το θρέφουν, το εκκολάπτουν και το γιγαντώνουν με μοναδικό σκοπό τον διαμελισμό του Ρώσικου Καπιταλιστικού Κράτους, την πτώση της Κίνας και οποιασδήποτε κρατικής οντότητας ή λαϊκού κινήματος βάζει φραγμό στα παγκόσμια σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να διατηρήσει την ηγεμονία του και να ανασυστήσει τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Οι παλλαϊκές-πανεργατικές διαδηλώσεις των λαών που ζουν εντός του Νατοϊκού-Δυτικού Σφαγείου βαφτίζονται κατευθυνόμενες και ένα νέο κυνήγι μαγισσών ξεσπάει απέναντι στα επαναστατικά-λαϊκά κινήματα, ταυτίζοντας τα σαν όργανα της ρώσικης ολιγαρχίας και σαμποτέρ της νατοϊκής ειρήνης, απογυμνώνοντας τα από τις ταξικές-λαϊκές διεκδικήσεις τους.
Εν όψει της 9ης Μάη, το ίδιο κυνηγητό θα ξεκινήσει στις πολιτικές δυνάμεις και τους λαούς που θα επιλέξουν να τιμήσουν την παρτιζάνικη ιστορία τους και την νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στο τέρας του φασισμού, με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ψηλά.

Η απερχόμενη κυβέρνηση και τα κόμματα του νατοϊκού τόξου, οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας ή μη συγκροτηθεί από τα κόμματα του Νατοϊκού Τόξου, έχουν συνταχθεί και θα συνταχθούν ολοκληρωτικά στην υπηρεσία του ευρωατλαντικού άξονα και του Ναζι-Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου, κατ εντολήν της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Είναι απόλυτα καθαρό και ξάστερο πως αποτελούν όργανα του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Όπως είναι απόλυτα καθαρό και ξάστερο, πως έχουμε πολιτικό χρέος να μην παραδώσουμε την αναγκαιότητα της ήττας του Νατοϊκού Σφαγείου στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας γενικά όπως και την 9η Μάη ειδικά, στην ρώσικη ολιγαρχία που τρώει τις σάρκες του μεγάλου πατριωτικού πολέμου για να τιθασεύσει την άνοδο των κομμουνιστικών-αντι ιμπεριαλιστικών-αντιφασιστικών ιδεών μέσα στην ρώσικη κοινωνία και την εργατική τάξη της Ρωσίας.

Ως Πολιτικός Χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου” αντιλαμβανόμαστε την φετινή 9η Μάη σαν ύψιστη στιγμή πάλης του εργατικού- λαϊκού- αντι ιμπεριαλιστικού- αντιφασιστικού κινήματος.
Καλούμε πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις, αγωνιστές και αγωνίστριες να διοργανώσουμε από κοινού μια παλλαϊκή αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την 9η Μάη στην Αθήνα.

Με αιχμές την υπεράσπιση της νίκης του Κόκκινου Στρατού απέναντι στο ιμπεριαλιστικό-ναζιστικό κτήνος, την υπεράσπιση της σοβιετικής- προλεταριακής-αντιφασιστικής ιστορίας που χτυπιέται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Την αντίσταση απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ήττα του ΝΑΤΟ για την ειρήνη των λαών, την παύση κάθε υποστήριξης του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, την ενδυνάμωση του αγώνα για απεμπλοκή από ΝΑΤΟ-ΕΕ που γέννησαν τις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τον τόπο μας.

Την αντίσταση απέναντι στις νομοθεσίες που φασιστικοποιούνται σμπαραλιάζοντας τις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, όσο και απέναντι στο αυγό του φιδιού που επανεμφανίστηκε στην επιφάνεια μέσα από την ανασυγκρότηση των ναζιστικών-φασιστικών-παρακρατικών οργανώσεων που σε καιρούς βαθιάς κρίσης εντατικοποιούν την τρομοκρατική-δολοφονική δράση τους απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Για να ακουστεί ξανά το σύνθημα ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ- ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ όπως στην περσινή αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης πάλης και αγώνα που κατέληξε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζέχνει φασισμό.

‘’Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει’’ – Έρνεστ Χεμινγουέι

Να συγκεντρώσουμε όλα τα χτυπήματα και τα σφυριά της ταξικής πάλης απέναντι στον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας «ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ»

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗΣ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΛΑΟΣ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ
Η 9Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πολιτικός Χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *