Αντώνης Καρακούσης: Στις εκλογές όλα παίζονται και δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλείς προγνώσεις.

Πάντα διαβάζουμε με ενδιαφέρον τα πολιτικά άρθρα του Αντώνη Καρακούση στο “ΒΉΜΑ”. Φυσικά μιλάμε για δεξιό δημοσιογράφο με μεγάλη διαδρομή που συμβαδίζει και με την εμπειρία που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. (Αρχισε να καταξιώνεται στην δημοσιογραφική πιάτσα από τότε που υπήρξε στο “δεξιό αντίβαρο” με τα άρθρα του, στις τοποθετήσει του Γ. Βότση του Δ. Τρέμη κ.α. στις “καλές εποχές” της “Ελευθεροτυπίας”, τότε που το έντυπο αυτό είχε διευθυντή τον Σεραφείμ Φυντανίδη. Στην συνέχεια εργάστηκε σε διευθυντική θέση στην «Καθημερινή», για να αποχωρήσει απ’ αυτή και να καταλήξει στον ΔΟΛ. Σήμερα σιτίζεται από το ταμείο του Μαρινάκη). Είναι δηλαδή ένας νηφάλιος συντηρητικός δημοσιογράφος με τα κείμενα του να απέχουν παρασάγγας από τα άρθρα των ομόσταυλων του Πρετεντέρη και Παπαχρήστου. Ενα χαρακτηριστικό του είναι ότι στις αναλύσεις του δεν λαμβάνει ποτέ υπ’ όψιν του τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Εχει δηλαδή ιδιαίτερη βαρύτητα η εκτίμησή του ότι η προσεχής εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή του.

Ενα απόσπασμα από το σημερινό κείμενο του που δημοσιεύεται στο “ΒΗΜΑ”:

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητοοτάκης είχε εμφανώς χάσει τη σιγουριά και τη βεβαιότητα του παρελθόντος. Κόμπιαζε, μέτραγε τα λόγια του, ένιωθε τη δυσπιστία και τα κύματα αμφισβήτησης που τον κατεδίωκαν.

Κοινώς, είχε χάσει τον ηγεμονικό αέρα των προηγούμενων χρόνων. Κακά τα ψέματα, ο Πρωθυπουργός εξήλθε βαριά τραυματισμένος από την κρίση των Τεμπών, θόλωσε η εικόνα που φιλοτεχνούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, η βιτρίνα της μεταρρύθμισης έσπασε και το αφήγημά του επίσης, αυτό το κύμα μεγάλων προσδοκιών που συστηματικά καλλιεργούσε, ετρώθη κατά τρόπο καίριο και καθοριστικό. Τα ρήγματα είναι πλέον πολλά σε πλήθος μετώπων. Ο κύκλος των υπερασπιστών του περιορίστηκε σημαντικά. Δεν υπάρχουν πια τόσο πολλοί εκεί έξω να πίνουν νερό στο όνομά του και τα δίκτυα που τον υποστήριζαν μετά πάθους δεν διατηρούν την αυτή διάθεση…

Αναμέτρηση επιβίωσης

Γίνεται φανερό και από τα παραπάνω ότι οι επόμενες σαράντα εννέα εκλογικές μέρες δεν θα είναι απλές, παρά σκληρές και δύσκολες για όλους. Θα είναι μια αναμέτρηση επιβίωσης και ως εκ τούτου δεν θα έχει έλεος… Πολύ περισσότερο όταν διάχυτη είναι η εντύπωση ότι όλα παίζονται και δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλείς προγνώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *