Μαζικότατες οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Γαλλία – Πεδίο μάχης θυμίζουν πολλές περιοχές.

Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν σήμερα οι διαδηλωτές -με τα συνδικάτα να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι πολίτες που θα διαδηλώσουν- στις γαλλικές πόλεις, μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις 300 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Γαλλία, η οργή του Γαλλικού λαού ξεχείλισε ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παρά την έγκριση που έδωσε το Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας σ’ αυτό το νομοθετικό τερατούργημα που αποτελεί σοβαρή απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία των Γάλλων εργαζομένων, οι πολίτες δεν έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για να εμποδίσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που ξεκινάει από την 1η Σεπτέμβρη.

Πάντως η γαλλική κυβέρνηση, παρά την φαινομενικά άκαμπτη στάση της να επιβάλλει το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να έχει απέναντι της όλη την κοινωνία και εμμονή της να περάσει τη μεταρρύθμιση, αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει απέναντί της όλη την κοινωνία και η πρωθυπουργός της χώρας, Ελιζαμπέτ Μπορν, θα στείλει πρόσκληση για συνάντηση προς τα συνδικάτα, τις επόμενες μέρες όπως ανακοινώθηκε.

Οπως παρακολουθούμε και από τα βίντεο που έχουν αναρτήσει χρήστες του twitter και σήμερα πολλές περιοχές της Γαλλίας θύμιζαν πεδίο μάχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *