Αν δεν αναλύουμε σωστά το παρόν, δεν μπορεί να σχεδιάσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Του Γρ. Λ

*** Το κόμμα “Κυρ Ελέησον”, ή σύμφωνα με τους δημιουργούς του “Νίκη”, (παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”), ένα κόμμα με ατζέντα φιλοπουτινική και ρίζες στο Αγιον Ορος, σε μονές που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία. στο οποίο βρήκαν καταφύγιο υπερορθόδοξοι, υπερπατριώτες, αντιεμβολιαστές και ακροδεξιά στοιχεία, έλαβε στις εκλογές της 21 Μάη 172.208 ψήφους και ποσοστό 2,92%.

Μάλιστα αυτή η επίδοση του χριστιανικού-φιλοπουτινικού κόμματος δεν ενθουσίασε την Ν.Δ., που είχε συνηθίσει να έχει στο μαντρί της την “δεξιά του Κυρίου” και έτσι διαβάζουμε στην “Καθημερινή”: “Καθώς η αυτοδυναμία μπορεί να παιχτεί υπό προϋποθέσεις οριακά, εάν μπουν στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη, ο κ. Μητσοτάκης δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εισηγήσεις να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το Αγιον Ορος, από το οποίο εκπορεύεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δύναμης της Νίκης“. Και επειδή οι ρασοφόροι είναι μανούλες στα παζάρια, ας μην αποκλείουμε τίποτα …

*** Στις περασμένες εκλογές, ένα κόμμα με κινηματική και κοινοβουλευτική δράση, το μόνο που διατύπωσε ξεκάθαρες απόψεις ενάντια στον φράχτη του Εβρου, και κατονόμασε δημόσια την δράση της πραγματικής εξουσίας αυτού του τόπου, αποκαλύπτοντας τον παρασιτικό σε βάρος της κοινωνίας ρόλο των ολιγχαρχών (παραβλέπουμε την γενικότερη πολιτική θολούρα του) έλαβε 155.085 και ποσοστό 2,63%, και έτσι δεν θα υπάρχει η παρουσία του Μέρα25 στην νέα βουλή. Πιθανόν. λοιπόν να δούμε την αντικατάστασή του, από το κόμμα που έστησαν οι καλόγεροι…

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα πολιτικό μέτωπο που έχει δυναμική παρουσία στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 επιλέχτηκε από 31.746 ψηφοφόρους και ποσοστό 0,54%.  Ελαβε λιγότερους ψήφους και ποσοστό από το Κίνημα 21 ένα περίεργο συνονθύλευμα ατόμων που όποιος γνωρίζει τους πρωτεργάτες του μπορεί να προβληματιστεί ακόμη για για την ψυχική τους συγκρότηση. Απ’ τα βασικά τους συνθήματα είναι το “όχι στους γενίτσαρους που κυκλοφορούν στα Εξάρχεια”, ενώ για τους ίδιους το δίλλημα που έμπαινε στις εκλογές στους ψηφοφόρους “είναι απλό”:

Οι παραπάνω, τύποι, λοιπόν που έλαβαν μέρος στις εκλογές είχαν την εμπιστοσύνη περισσότερων ψηφοφόρων, 34.920, απ’ όσους συγκέντρωσαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το Μ-Λ ΚΚΕ ένα κόμμα με μακροχρόνια πολύπλευρη δράση, έλαβε σχεδόν το 1/4 των ψήφων, απ’ αυτές που πήρε το κόμμα ΚΟΤΕΣ (ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ).

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλο να συνεχίσω με παραδείγματα για να φανεί που θέλω να καταλήξω. Οτι δηλαδή μόνο όποιοι δεν είναι γειωμένοι στην κοινωνία, και ζούνε στον αριστερό θεωρητικό μικρόκοσμό τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι μεγάλη ευθύνη για την σημερινή συντηρητική μετατόπιση των μαζών, φέρει αυτό που ονομάζουμε λαός.

Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι μια άλλη υπόθεση και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν δεν αναλύουμε όμως σωστά το παρόν δεν μπορεί να σχεδιάσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Ο προσωπικός εγωισμός, το βόλεμα, η έλλειψη γενναιοδωρίας, οι μικρές δειλίες της καθημερινότητας συνεισφέρουν σε μια ολέθρια μορφή πνευματικής τυφλότητας, να βρισκόμαστε δηλαδή στον κόσμο και να μη βλέπουμε τον κόσμο, ή να βλέπουμε από αυτόν ότι, ανά πάσα στιγμή, τείνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να ευχηθούμε παρά να έρθει η συνείδηση και να μας ταρακουνήσει επειγόντως από το μπράτσο και να μας ρωτήσει: “Πού πας; Τι κάνεις; Ποιος νομίζεις ότι είσαι;”. Μια εξέγερση ελεύθερων συνειδήσεων θα χρειαζόμασταν. Είναι άραγε εφικτό;.

Από «Το τελευταίο τετράδιο» του Ζοζέ Σαραμάγκου

Μία απάντηση στο “Αν δεν αναλύουμε σωστά το παρόν, δεν μπορεί να σχεδιάσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον.”

  1. Με βρίσκει σύμφωνο το κείμενο. Ο εκφασισμός της Ελληνικής κοινωνίας και η μετατόπιση της σε ένα σημαντικό ποσοστό πέρα από την παραδοσιακή Δεξιά είναι γεγονός. Οι υπεραισιόδοξες αναλύσεις της τελευταίας περιόδου με αφορμή κυρίως τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των ΄΄Τεμπών΄΄ πήγαν στον κάλαθο της κάλπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *