Εξακολουθεί να ισχύει η θεωρία του Δαρβίνου;

Του Γ.Γ

Κάνεις ένα σεργιάνι από την ειδησεογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο και υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με τις ειδήσεις που συναντάς. Την μια είσαι έτοιμος να αμφιβάλεις για την θεωρία του Δαρβίνου όταν διαβάζεις πρωτοσέλιδο σε φυλλάδα για δυο εικόνες “αγίων” που ξέσπασαν σε λυγμούς. (Δεν θα μάθουμε ποτέ για αγίους που άρχισαν τα γέλια στις εικόνες τους; Ολο πίκρα είναι αυτός ο Παράδεισος στα επουράνια;). Την άλλη δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος βλέποντας την επέλαση του ανορθολογισμού και σκοταδισμού σε μέρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Αρχικά μαθαίνεις ότι ένα άτομο ονόματι Γεώργιος Στ. Αποστολάκης, το οποίο χρημάτισε ανώτατος λειτουργός της Θέμιδας, έχοντας τον τίτλο του Επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου αναλαμβάνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του “Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ»”. Κι αυτό που παρακίνησε αυτόν τον κύριο να στρατευτεί σ’ αυτόν τον εκλογικό αγώνα είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει στ’ αυτιά του: “την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοὶ θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…»”

Κι εδώ που τα λέμε όλη η ζωή και η στάση του Οσίου Παϊσίου είναι άξια προς μίμηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που αναφέρεται στην βιογραφία του: Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε «δύναμιν εξ ύψους», που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας».

Μπροστά στο παραπάνω γεγονός τα παρακάτω από την διαμονή του Οσίου στα εγκόσμια είναι ….πταίσματα

Ε, μετά απ’ αυτά το να συναντάς ένα εξώφυλλο μιας διαδικτυακής αθλητικής εφημερίδας, να ξεθάβει ρήσεις ενός απ’ τους πιο σκοταδιστές ρασοφόρους που υπήρξαν για να στηρίξει το χριστανοταλιμπανικό μόρφωμα “ΝΙΚΗ” δεν το λες και είδηση.

Μιλάμε για την ιστοσελίδα Sportime που θυμήθηκε “θεόπνευστα” τροπάρια ενός ιερωμένου, ο οποίος στον Εμφύλιο Πόλεμο ήταν στρατιωτικός παπάς και ο “Εθνικός Στρατός” του είχε αναθέσει να “εξομολογεί” με τις δικές του μεθόδους τους αντάρτες του ΔΣΕ, που συλλάμβανε αιχμάλωτους. Το ίδιο πρόσωπο το οποίο η Απριλιανή δικτατορία έκανε δεσπότη, τον Αυγουστίνο Καντιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *