Εκδήλωση Παρουσίασης της Λαϊκής Δράσης – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

📅 Κυριακή 11 Ιούνη – 17:30 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»

📌 Σε τι περίοδο βρισκόμαστε;

Βρισκόμαστε σε περίοδο όπου λαμβάνει χώρα ο χαμηλής έντασης Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στον λαό του Ντονμπάς και τους λαούς της Ρωσίας.

Οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές θέλουν να ληστέψουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που δεν βρίσκονται στα χέρια τους και η περίοδος προμηνύει την πιθανότητα ξεσπάσματος ενός ολοκληρωτικού υψηλής έντασης και εμβέλειας Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

📌 Τι γεννάει μια τέτοια περίοδος;

Μια τέτοια συνθήκη δομικής και όχι απλά επαναλαμβανόμενης κρίσης του συστήματος, γεννάει επαναστατικές ευκαιρίες για τους λαούς. Ο Α’ παγκόσμιος Πόλεμος γέννησε την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος γιγάντωσε το σοσιαλιστικό και λαϊκοδημοκρατικό στρατόπεδο και θέριεψε τις αντιαποικιοκρατικές επαναστάσεις, έτσι, και αυτή η περίοδος με τις εξεγέρσεις που συμβαίνουν από άκρη σε άκρη του πλανήτη μπορεί να αποτελέσει ξανά μια περίοδο αντι ιμπεριαλιστικών-σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

📌 Σε τι χώρα ζούμε;

Ζούμε σε μια χώρα μέσης ανάπτυξης, εξαρτημένης από τον Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό (Γερμανία-Γαλλία).

Η σχέση εξάρτησης και υποτέλειας ακουμπάει το σύνολο της ζωής μας, τσακίζει την βιοτική μας ικανότητα, τον μισθό και την δυνατότητα εργασίας, με το σύνολο της χώρας να μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση και με την υπεραξία που παράγουμε (από τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε ως εργατική τάξη) να ληστεύεται διπλά από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Σε μια χώρα που άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα συνεχίσει να έχει μια ευρωνατοϊκή κυβέρνηση με το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος να αποδέχεται αυτή την σχέση εξάρτησης.

Σε μια χώρα που οι απόγονοι των ναζί, οι παρακρατικοί-φασίστες, άσχετο ποια σφραγίδα φέρουν, αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, την ίδια στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τον ναζισμό ταυτίζονται με αιχμή του δόρατος το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και απειλούν να δυναμώσουν τον ναζι-φασισμό και στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

📌 Μπορούμε να αντισταθούμε;

H ιστορική πείρα της ταξικής πάλης έχει αποδείξει περίτρανα πως οι λαοί μπορούν να νικούν. Οι μεγάλες επαναστάσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, της Κίνας, της Κούβας, του Βιετνάμ, οι αντι αποικιακές επαναστάσεις του 20ου αιώνα έχουν αποδείξει πως οι λαοί με την Κόκκινη Σημαία ψηλά μπορούν να φέρουν τα κάτω πάνω.

Η μαχητική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης, το παλλαϊκό-πανεργατικό κίνημα των Τεμπών, η εξέγερση του 2008, το κίνημα του 10-12 απέδειξαν πως ο λαός μας και ψυχή έχει και επαναστατική βούληση όταν δημιουργούνται συνθήκες εκρηκτικές που τον βγάζουν στον δρόμο.

Αυτό που λείπει εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, από την κρίση του ρεβιζιονισμού το 1956, είναι ένα Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο να μετατρέψει τους μαχητικούς λαϊκούς αγώνες και τις εξεγέρσεις σε επαναστατική παλίρροια.

Αυτή η έλλειψη, απαιτεί την αντίστοιχη συλλογικότητα, η οποία να συμβάλλει στην δημιουργία του, όχι με όρους προπαγάνδας και μόνο, αλλά μέσα από την συγκρότηση της μετωπικής δράση και την μαχητική στάση μέσα στο λαϊκό κίνημα, να χτίσει βήμα-βήμα τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιτυχία αυτού του στόχου, μικραίνοντας τους χρόνους που απαιτούνται για να έρθουμε πιο κοντά σε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.

📌 Είναι η Λαϊκή Δράση αυτή η συλλογικότητα;

Ως Λαϊκή Δράση αναγνωρίζουμε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και Κόμμα.

Θεωρούμε τον εαυτό μας ένα μικρό κύτταρο, το οποίο θέλει να συμβάλλει σε αυτή την διαδικασία της ανασυγκρότησης και να την επιταχύνει, σαν ένας πυροκροτητής.

Ένας όμιλος, που δεν επιδράει στα μέλη του μόνο στο κομμάτι της μαρξιστικής-λενινιστικής πολιτικής και ιδεολογικής συγκρότησης και αναβάθμισης, αλλά δημιουργεί ένα κομμουνιστικό πολιτικό υποκείμενο και ένα σπάργανο της κομμουνιστικής αριστεράς μας που δεν γυρίζει και το άλλο μάγουλο.

Που προσπαθεί να στέκεται όρθιο απέναντι στην κρατική και φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία, οικοδομώντας όρους Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας και περιφρούρησης για να αντισταθεί και να παλέψει.

Που δεν σιγοντάρει την κινηματική πολυδιάσπαση, αλλά μέσα από τις Πολιτικές Δομές (Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» και τα μέτωπα που συμμετέχει ή συγκροτεί) προσπαθεί να δημιουργήσει το αντίστοιχο μίνιμουμ συμφωνίας που θα μετουσιωθεί σε δράση, πάντα με στόχο την συγκρότηση μαχητικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Που μελετάει τολμηρά την εποχή που ζούμε και λαμβάνει αντίστοιχες πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις, προσπαθώντας να τις επιβεβαιώνει διαρκώς μέσα από το επιστημονικό εργαλείο του μαρξισμού-λενινισμού και να τις αντιπαραβάλλει συνεχώς με την πραγματικότητα.

Μια συλλογικότητα που στέλνει σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους καταπιεσμένους λαούς ολόκληρου του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει ανώτερη μορφή διεθνιστικής αλληλεγγύης από την συγκρότηση των όρων για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος υποτέλειας, εξάρτησης και εκμετάλλευσης στον τόπο μας, για την Λευτεριά-την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.

✊ Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους και τις φίλες της ομάδας, κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες, όλους όσους έχουμε συναντηθεί μαζί στον δρόμο- και αυτούς που οι δρόμοι μας θα ενωθούν στο μέλλον- όπως και κάθε εργάτη, φτωχοδιάβολο και προερχόμενο από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ασπάζεται και αναγνωρίζει αυτούς τους προβληματισμούς να συμμετέχει στην εκδήλωση.

✊ Καλούμε όλο το δυναμικό που θα συμμετέχει στην εκδήλωση να γίνει οργανικό της κομμάτι και από κοινού να μετατρέψουμε την εκδήλωση σε ένα ζωντανό εργαστήρι ζύμωσης, πολιτικού προχωρήματος και μαχητικής οργάνωσης για τους αγώνες που είναι μπροστά μας και για τον κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και στο μπόι των ανθρώπων που αντικειμενικά είναι η απάντηση στην δομική κρίση του συστήματος.

🚩 Κυριακή 11 Ιούνη 17:30 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Εκδήλωση Παρουσίασης και απολογισμού της πρακτικής μας συμβολής μέσα στο λαϊκό κίνημα

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *