Κοτσάνες της Κωνσταντοπούλου

Του Γρ. Λ

Απ’ τις πιο απίστευτες κοτσάνες που ακούστηκαν σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν κι αυτή της Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Θα αλλάξουμε τον κόσμο με αγάπη”. Πάντως τα στελέχη της “Πλεύσης” μόνο “αγάπη” δεν δείχνουν για το πρόσωπο της Κωνσταντοπούλου και η πέμπτη κατά σειρά, αποχώρηση υποψηφίου βουλευτή που ανακοινώθηκε σήμεραμ συνοδεύτηκε, όπως και οι προηγούμενες με καταγγελίες για φασιστική – ανήθικη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Χωρίς να υπεισέρχομαι στα εσωτερικά αυτού του μορφώματος θα εκφράσω δημόσια μια απορία μου. Οπως είναι γνωστό οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα και οι βουλευτές- βουλεύτριες που θα βρεθούν στο επόμενο κοινοβούλιο επιλέγονται από τις ηγεσίες των κομμάτων. Ετσι στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας, 2ος στη λίστα κάτω από την Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν καν υποψήφιος. Οπως μάλιστα δήλωσε η επικεφαλής της “Πλεύσης” το κριτήριο της για εκλόγιμη θέση του συντρόφους της -αν το κόμμα της υπερβεί το 3%- δεν ήταν η προσωπική τους σχέση, αλλά η εκτίμησή της στις πολιτικές του απόψεις.

Και η αφελής μου απορία. Αν κάτι ανάλογο έπρατταν ο Τσίπρας με την Περιστέρα ή ο Κουτσούμπας με την γυναίκα του, τι αντιμετώπιση θα είχαν από όλα τα ΜΜΕ; Ενα παρόμοιο γεγονός από τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ ή του Mέρα25 δεν θα αποτελούσε έμπνευση για σεναριογράφους σατιρικών εκπομπών και αναφορές δημοσιογράφων για νεποτισμό; Τώρα γιατί περνάει αδιάφορο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *