Ατιμώρητες δολοφονίες

Δυο δολοφονίες μέσα σε λίγες ώρες σήμερα. Και σ’ αυτά τα εγκλήματα δεν υπάρχει ποτέ ένοχος. Τα ονομάζουν οι καπιταλιστές «εργατικά ατυχήματα» και καθάρισαν. Βλέπετε για τους πλουτοκράτες οι εργάτες είναι είδος αναλώσιμο και απλώς το…αντικαθιστούν. Όπως αν σπάσει ένα γρανάζι μηχανής του.

Ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του το πρωί σήμερα στο Καρλόβασι, συνεχίζοντας τον κύκλο αίματος από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Ο εργαζόμενος είχε φέρει με το όχημά του υλικά που θα κατέληγαν σε σιλό και κατέβηκε από τη θέση του οδηγού για να ανοίξει και να προσαρμόσει το πίσω μέρος, όταν τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν το σιλό έσπασαν. Πριν ο εργαζόμενος μπορέσει να κάνει το παραμικρό το σιλό τον καταπλάκωσε και τον σκότωσε ακαριαία.

Την ίδια περίπου ώρα στα Τρίκαλα τραγικό θάνατο βρήκε 56χρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ. Ο 56χρονος υπέστη ισχυρή ηλεκροπληξία στην προσπάθειά του να διορθώσει τις ζημιές σε διπλή κολώνα στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Προκοπίου, στην ορεινή περιοχή των Τρικάλων.

Ο καπιταλισμός δολοφονεί, μόνιμα και ατιμώρητα.

Τα στοιχεία είναι δικά τους. Η ομολογία τους είναι συγκλονιστική. Το έγκλημα είναι αυταπόδεικτο:

• 167.000 φέρετρα εργατών κάθε χρόνο στα κράτη – μέλη της ΕΕ από εργατικά «ατυχήματα»!

• 13.727 νεκροί εργάτες το μήνα, στην πολιτισμένη Ευρώπη, στη μάχη του μεροκάματου!

• 458 δολοφονημένοι εργάτες την ημέρα στα κρεματόρια του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου και της… «ευελφάλειας»!

Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Δεν το αντέχει καμία στατιστική του τρόμου.
Το χωράει, όμως, η πολιτική του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Το αντέχει το σύστημα του σύγχρονου Μεσαίωνα, αυτή η δικτατορία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *