Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την απεργία της 5ης Οκτώβρη

Οι απεργιακές διαδηλώσεις της Τετάρτης, οιμεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δείχνουν τηνογκούμενη οργή και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού απέναντι στα καθημερινάμέτρα εξόντωσης. Τα πολιτικά συνθήματα που κυριάρχησαν, η ευθεία εναντίωση στηνκυβέρνηση και την τρόικα είναι ένα ακόμα δείγμα της αφύπνισης και τουριζοσπαστισμού στην ελληνική κοινωνία, ένα ακόμα δείγμα ότι όλο καιπερισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει διέξοδος αν δε διώξουμε τηντρόικα και την κυβέρνηση, αν δεν ανατραπεί το σημερινό καθεστώς έκτακτηςανάγκης.

Κανείς κλάδος, καμιά κοινωνική ομάδα, κανέναςεργαζόμενος δεν μπορεί να σωθεί μόνος του από τα αλλεπάλληλα κύματα της επίθεσηςπου οδηγεί στη χρεοκοπία, τη φτώχεια και την ερήμωση. Οι μεγάλες κινητοποιήσειςλίγους μήνες πριν στο Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας έδειξαν τοδρόμο. Σήμερα χρειάζεται ένας νέος κύκλος μαζικών αγώνων που θα κάνει πράξη το«ή όλοι ή κανείς», που θα ενώνει όλες τις αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ξεσηκωμό.

Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι συνδικαλιστές πρέπει να συμβάλλουν σεαυτούς τους αγώνες. Αυτό σημαίνει να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιόδου,αφήνοντας πίσω αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος και συνεισφέροντας στηνοργάνωση, την ενότητα, την έκφραση όλων των εργαζομένων. Με συνελεύσεις παντού,καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, μικρές και μεγάλες διαδηλώσεις, με μιαπολιτική απεργία στις 19 του μήνα που να ενώσει τη λαϊκή οργή. Για την ανατροπήαυτής της χούντας που για μια φορά ακόμα έδειξε χτες ότι μόνο στην αστυνομικήβαρβαρότητα μπορεί να βρει συμμάχους. Για μια πολιτική, κοινωνική, οικονομικήδιέξοδο της χώρας από τον εφιάλτη που χτίζουν η τρόικα και οι υπηρέτες της.

 

 

Το ΓραφείοΤύπου της ΚΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *