Εκρηξη σε στρατόπεδο της Αλεξανδρού​πολης – Τραυματίστ​ηκε σοβαρά 24χρονος φαντάρος

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός «ατυχήματος» σε στρατόπεδο με θύμα φαντάρο. Σήμερα το πρωί  σημειώθηκε έκρηξη σε έναν παλιό λέβητα, o οποίος έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια, στο στρατόπεδο της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, της 21 ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη με ένα φαντάρο τραυματία. Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την Αλεξανδρούπολη. Ο συνάδελφος φαντάρος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς  η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή ο συνάδερφος χειρουργείται και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο όλοι όσοι σημείωναν τις εγκληματικές αμέλειες και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε πολλές μονάδες και οι οποίες χειροτερεύουν λόγω των περικοπών των κινδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες, θέτοντας σε κίνδυνο στελέχη και φαντάρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η συντήρηση των μονάδων γίνεται από τους ανειδίκευτους και τσάμπα «δούλους» φαντάρους μετατρέποντάς τους σε υποψήφια θύματα.

Εμείς από τη μεριά μας απαιτούμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να γίνει σε βάθος έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη μονάδα και είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την τραγική εξέλιξη. Επίσης απαιτούμε από το ΥΕΘΑ να σταματήσει να χρησιμοποιεί του φαντάρους ως τσάμπα εργαζόμενους και να μεταβιβάσει την υποχρέωση για τη συντήρηση των στρατοπέδων σε ειδικευμένο προσωπικό. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως, με πρόσχημα την κρίση, η ηγεσία του ΥΕΘΑ επεξεργάζεται σχέδιο αύξησης της υποχρεωτικής θητείας, ώστε να μειώσει το κόστος των λειτουργικών δαπανών, να διατηρήσει το ύψος των κονδυλίων για τους εξοπλισμούς και έτσι να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες των στρατευμένων και ευρύτερα τους εργαζόμενους.

Εμείς δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη στην οικογένεια του 24χρονου συναδέλφου και ευχόμαστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Ακολουθεί η είδηση του τραγικού περιστατικού από το newsit.gr

Λίγο πριν τις 11.30 σημειώθηκε έκρηξη στο στρατόπεδο της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, της 21 ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη με ένα φαντάρο τραυματία. Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την Αλεξανδρούπολη. Τι μεταδίδει για το Νewsit o αρχισυντάκτης του καναλιού Θράκη ΝΕΤ.
Πρόκειται για έναν 24χρονο οπλίτη, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Αλεξανδρούπολη για το Νewsit o αρχισυντάκτης του καναλιού Θράκη ΝΕΤ, Χρήστος Χατζημίσης “γύρω στις 11.30 το πρωί ένας εκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τους κατοίκους της Αλεξάνδρούπολης. Ο θόρυβος προήλθε από έκρηξη που έγινε σε στρατόπεδο της περιοχής και συγκεκριμένα σε λέβητα μέσα στο στρατόπεδο όπου σύμφωνα με πληροφορίες γίνονταν εργασίες συντήρησης. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας στρατιώτης ο οποίος βρισκόταν μπροστά στον λέβητα και 2 αλλοι φαντάροι λιποθυμησαν και μετααφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Αρχικά ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο όμως στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί στα επείγοντα περιστατικά διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Το χειρουργείο διαρκεί εώς αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο, ο φαντάρος έχει πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα,  οίδημα στον εγκέφαλο και εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.
Η έκρηξη έγινε αισθητή σε όλη την πόλη καθώς το στρατόπεδο είναι μέσα στα όρια της πόλης”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο αρχισυντάκτης του καναλιού Θράκη ΝΕΤ, Χρήστος Χατζημίσης

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως από την ισχυρή έκρηξη και τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν λιποθύμησαν και δυο στρατιώτες ενώ στο κτίριο προκλήθηκαν υλικές ζημίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *