ΠΡΟΣΟΧΗ! Φασίστες Αιόλου – Αθηνάς

Ομάδα δεκάδων αφηνιασμένων ακροδεξιών φασιστών με ξυρισμένα κεφάλια, τατουάζ κλπ, περιέρχεται σπέρνοντας τον τρόμο  τους γύρω από την Ομόνοια δρόμους καταζητώντας ανυποψίαστους μετανάστες με δολοφονικές διαθέσεις.

Μετά τις προκλητικές «παρελάσεις» με τα εμετικά συνθήματα σε Περιστέρι –όπου μαχαίρωσαν και έναν αντιφασίστα- Νέα Σμύρνη και αλλού, μετά τη δολοφονία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην πλατεία Ιλίου,   σήμερα ο φασισμός παρελαύνει στο κέντρο.

Σε γειτονιές της Αθήνας, διευθυντές σχολείων καλούν τη Χρυσή Αυγή να τα «περιφρουρήσει» για να μην κάνουν κατάληψη οι μαθητές!

ΜΕΣΑ ΣΕ μία περίοδο όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης τόσο με τα συνεχή αντιδραστικά νομοσχέδια που επιβάλλει η κοινοβουλευτική δικτατορία του ΠΑΣΟΚ όσο και με την οργή και την αγανάκτηση που ξεχειλίζει στους κόλπους των εργαζομένων και της νεολαίας, παρατηρούμε την εξάπλωση όλο και πιο βίαιων, ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ έρχονται να συμπληρώσουν ένα καθεστώς κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη η σημερινή ιδιότυπη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για να επιβάλλει τις αντιδραστικές πολιτικές της που οδηγούν χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι παντός είδους ακροδεξιές ομάδες είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κεφαλαίου, ειδικά στις σημερινές κρισιακές συνθήκες, για να αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη και να επιτίθενται ανοιχτά σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που πρέπει να δοθεί από το κίνημα των εργαζομένων, των γειτονιών με την ενεργό στήριξη των αριστερών δυνάμεων οφείλει να είναι άμεση και αποφασιστική. Απέναντι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και στα μαντρόσκυλά του (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή) να αντιτείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας, με το ζωντάνεμα των γειτονιών με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *