Αντιπολεμική σύσκεψη

Με την συμμετοχή αντιπολεμικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και για υπεράσπιση των Κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και ανεξάρτητων αγωνιστών του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, πραγματοποιήθηκε  η σύσκεψη που είχε καλέσει η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με μεγάλη ωριμότητα και συντροφικό πνεύμα  οι συναγωνιστές έθιξαν κεντρικά ζητήματα που καθορίζουν το περίγραμμα και των εξελίξεων στην περιοχή: τονίστηκε ο ρόλος της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η σημασία των εξεγέρσεων που συντελέστηκαν στην περιοχή και των κινημάτων των αγανακτισμένων, ο φόβος εκδήλωσης θερμού πολεμικού επεισοδίου και οι διεξαγόμενοι πόλεμοι κατά των Κούρδων και Παλαιστινίων.  Συναγωνιστές τόνισαν το πώς τα αστικά κατεστημένα προβάλλουν τους εθνικούς κινδύνους για να καθυποτάξουν τους εργαζόμενους και άρα την ανάγκη προβολής ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού που θα αμφισβητήσει τον εθνικισμό και τις εθνικές ανάγκες, θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πολεμά για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών. Με ιδιαίτερη επιμονή οι συναγωνιστές τόνισαν την ανάγκη απάντησης της τεράστιας προπαγανδιστικής εκστρατείας του αστικού κατεστημένου να κερδίσει την στράτευση του κόσμου της εργασίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και τη διεκδίκηση των ενεργειακών κοιτασμάτων που ήδη η εκμετάλλευση τους παρουσιάζονται ως διέξοδο από την κρίση και μέσο απαλλαγής από τα ελλείμματα. Τέλος αγωνιστές που μας ενώνουν κοινοί αγώνες προέβαλαν την ανάγκη ανάδειξης του οικολογικού ζητήματος, έχοντας φυσικά απόλυτα δίκιο.

Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε νέο κάλεσμα για την ερχόμενη Τετάρτη 12/10, στις 7.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο όπου θα αποφασιστούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καμπάνια, τονίζοντας ότι πρέπει η προσπάθεια μας να έχει διεθνιστικό χαρακτήρα.

Ανανεώνοντας λοιπόν το σημαντικό πολιτικό μας ραντεβού παρουσιάζουμε το κείμενο-πρόταση επιδιώκοντας την πολιτική συμφωνία μετά τις απαιτούμενες συμπληρώσεις και αναθεωρήσεις,  για να αποτελέσει τη βάση της αντιπολεμικής και αντιεθνικιστικής μας εξόρμησης.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανατολική Μεσόγειος απειλείται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα θερμό επεισόδιο. Πρωταγωνιστές της κρίσης είναι τόσο οι αστικές τάξεις της Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και Ισραήλ, όσο και οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ- Ρωσία- Βρετανία. Η αιτία της διαμάχης είναι το μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή και η ηγεμονία στο χώρο της Μεσογείου.

Σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης η αστική τάξη επιχειρεί να κάνει το άλμα προς τα μπρος μέσω πολεμικών επιχειρήσεων, αφού από τη μία πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες για ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και από την άλλη με αυτό τον τρόπο οι άρχουσες τάξεις επικαλούνται την εθνική ενότητα ώστε να καταφέρουν να υποτάξουν την εργατική τάξη στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Έτσι λοιπόν την ώρα που ο κόσμος της εργασίας δέχεται τη σκληρότερη ταξική επίθεση μεταπολεμικά, η άρχουσα τάξη και το μαύρο πολιτικό μέτωπο κυβέρνησης – ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΔΗΣΥ- Άρμα Πολιτών, επιδίδονται σε τυχοδιωκτικές κινήσεις που φέρνουν το λαό μας αντιμέτωπο με το φάσμα μια πολεμικής σύρραξης. Σκοπός αυτών των κινήσεων είναι αφενός ο έλεγχος των ενεργειακών κοιτασμάτων και η ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη η άμβλυνση των κοινωνικών αγώνων χάρη στην ενότητα του «έθνους».

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι συνέχεια της ταξικής εσωτερικής πολιτικής. Η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας και της Κύπρου με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και με τους πόθους του λαού μας για ειρήνη και δικαιοσύνη στην περιοχή. Αυτή η συμμαχία έχει στόχο της συγκρότηση μετώπου εναντίον της Τουρκίας, η οποία από την πλευρά της χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνει τις επιθέσεις στους κούρδους αγωνιστές.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ένταση στην περιοχή. Αντίθετα  θα γίνουν κρέας για τα κανόνια του κόσμου του πλούτου, θα υποταχθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιφυλάσσουν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους, η ένταση στην περιοχή σημαίνει ευκαιρία για υπερκέρδη, για εμάς τους εργαζόμενους σημαίνει φτώχεια, καταστροφή, ανέχεια και οικολογική καταστροφή.

·                     Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

·                     Πάγωμα των πολεμικών εξοπλισμών

·                     Ταξική συμφιλίωση των λαών της Μεσογείου

·                     Ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *