Σπύρος Καρατζαφέρης ο …παπαδολόγος


Στα νιάτα του ο Σπύρος Καρατζαφέρης υπήρξε καλός ρεπόρτερ στις εφημερίδες «Αθηναϊκή» και «Ελευθεροτυπία». Μάλιστα αυτή την μαχητικότητα του την πλήρωσε απ’ την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έζησε αναγκαστικά κάποια χρόνια αυτοεξόριστος στην Κύπρο.

Σήμερα … που είσαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…

Την ροπή προς την … παπαδορογία την είχε από τότε αλλά τώρα απ’ τις εκπομπές που κάνει στο EXTRA3 το έχει παρακάνει. 8 στα 10 θέματα του έχουν να κάνουν με τα βίτσια ή τις κομπίνες των ρασοφόρων. Εχτές στην εκπομπή του ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την διεύθυνση μιας βδομαδιάτικης εφημερίδας, «Παρασκήνιο» λέγετε, που μέχρι τώρα έχει πολύ μικρή κυκλοφορία.

Αντε να αποκτήσουμε και μια φυλλάδα –αυτή μας έλειπε- που να ασχολείται με τα «ιερά καμώματα» των ρασοφόρων, Πλάκα δεν θα έχει;

Ετσι για να καμαρώνουμε την υποκρισία του παπαδαριού, που ζει την τρυφηλή ζωή του την ίδια ώρα που γεμίζει τον κόσμο ενοχές όχι μόνο για την ερωτική συμπεριφορά του, αλλά για κάθε πτυχή της ζωής του. Ενοχές τις οποίες η Εκκλησία διαχειρίζεται εδώ και αιώνες, με τρόπο που από τη μια ισχυροποιεί τη δική της θέση στο σύστημα εξουσίας και από την άλλη δημιουργεί ανθρώπους φοβισμένους και υποταγμένους.

Αλλωστε βλέπετε πώς συμπεριφέρονται μεταξύ τους παπάδες και δεσποτάδες. Σαν λύκοι έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλο. Ολα αυτά που κηρύσσουν από άμβωνος περί αγάπης και συγχώρεσης διαψεύδονται από τη συμπεριφορά τους.

Οι συμμορίες των γκάνγκστερ μοιάζουν αθώα αγγελούδια μπροστά τους. Φτιάχνουν κλίκες, παρακολουθούν ο ένας τον άλλο, μαζεύουν στοιχεία, εκβιάζουν, κλείνουν συμφωνίες, μοιράζουν επικράτειες και πασαλίκια.

Είναι ψίχουλα αυτά που ανέφερε ο Καρατζαφέρης για την εκκλησιαστική, μη κυβερνητική οργάνωση «Αλληλεγγύη». Στην φυλλάδα που ανέλαβε σίγουρα θα διαβάσουμε περισσότερα. Πουλάει βλέπετε το παρασκήνιο ειδικά αν έχει να κάνει με την ζωή ρασοφόρων.

Λέτε να αποκτήσει η «Esspreso» σοβαρό ανταγωνιστή; Θα δούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *