Η “δικαιοσύνη” τους


Φυλάκιση δύο ετών και 10 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν νεολαίο γιατί έβαλε φωτιά σε ένα κάδο απορριμμάτων κατά την διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεων.

Ενώ την ίδια ώρα δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έδινε ποινές-χάδι στους μπάτσους βασανιστές που σακάτεψαν στον ξύλο τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου.

Η παρακάτω είδηση είναι από http://www.tvxs.gr/v1795

«Ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου.
Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκαν τρεις αστυφύλακες κι έναν αρχιφύλακας, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ως φυσικοί αυτουργοί του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου.

Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε, επίσης, ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, καθώς εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το σκούφο του φοιτητή και να τον πετάει στο έδαφος. Οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο αστυφύλακες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο πρώην διευθυντής της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ελαφρυντικό στοιχείο αποτέλεσε για το δικαστήριο το λευκό ποινικό τους μητρώο, ενώ οι εφέσεις αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *