Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,          ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ στις 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.

Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

  • Δεν πληρώνουμε το χρέος και την κρίση. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.
  • Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των κομμάτων του κεφαλαίου.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, όχι απολύσεις – «εφεδρεία». Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.

ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΕ- ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ.

Κυριακή 16 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 11 πμ, καλούμε όλα τα σωματεία, τους συντονισμούς σωματείων, όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο, για ένα οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 9/10, στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27) πραγματοποιήθηκε παναθηναϊκή συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με συμμετοχή δεκάδων σωματείων, εργαζομένων και συνδικαλιστών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, την υγεία, τη βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ, τους μισθωτούς τεχνικούς, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς, Πανεπιστήμια, Τράπεζες κ.ά.

Οι ομιλητές μετέφεραν το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις συνελεύσεις κλάδων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τονίστηκε η διάθεση του κόσμου να συγκρουστεί μετωπικά με την καταστροφική επίθεση κυβέρνησης –ΕΕ – ΔΝΤ και την ανάγκη για απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα.

Από τη συνέλευση αποφασίστηκε η έκδοση προκήρυξης και αφίσας με την οποία θα γίνει εξόρμηση για την απεργία στις 19 Οκτώβρη, σε όσο το δυνατό περισσοτέρους χώρους δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με βασικά συνθήματα: Κάτω η καταστροφική κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν – έξω από τη φυλακή τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ, τραπεζών – δημοκρατία του συλλογικού αγώνα απέναντι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την αστυνομική και οικονομική βία.

Γι΄ αυτή την εβδομάδα προτείνεται να συνεχιστούν και να ενταθούν οι συνελεύσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι πορείες και οι αποκλεισμοί δρόμων, σε όσο περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς. Να στηριχτούν οι κινητοποιήσεις που ήδη έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, οι μεταφορές, το συντονιστικό των φορέων της εφεδρείας, η εκπαίδευση, η πετρελαιοβιομηχανία και πολλοί άλλοι.

Την Τρίτη 11 Οκτώβρη στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και την πορεία που θα πραγματοποιήσουν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Την Πέμπτη στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις, της Υγείας, των Υπουργείων, των φορέων της εργασιακής εφεδρείας, της εκπαίδευσης. Την μέρα αυτή επιδιώκουμε οι κινητοποιήσεις αυτές να κορυφωθούν.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, μέρα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Κεντρικής σημασίας είναι το γενικό κάλεσμα του Συντονισμού την επόμενη Κυριακή 16/10, στις 11 πμ, στο Πολυτεχνείο, σε κάθε σωματείο, συνέλευση, κλαδικό συντονισμό, σε όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο, δεν καλύπτονται από τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θέλουν να αγωνιστούν μέχρι τη νίκη. Με στόχο το συντονισμό και την απεργιακή κλιμάκωση για την ανατροπή της κυβέρνησης, του μνημονίου και όλων των αντεργατικών μέτρων.

Ειδικότερα για το ζήτημα της ανεργίας προτείνονται:
Η οργάνωση μπλοκ ανέργων στην απεργία στις 19/10.Η διοργάνωση ημέρας για την ανεργία το αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης να γίνει σύσκεψη για την ανεργία την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011 στις 7.30μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων για την οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για την ΑΝΕΡΓΙΑ.

Τέλος αποφασίστηκε να οργανωθεί παρέμβαση ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *