Κατάληψη στο Μηχανογραφικό Κέντρο της ΔΕΗ

Κατάληψη στο Κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ, Πειραιώς 247, 500 περίπου μέτρα μετά την Χαμοστέρνας στο ύψος του Μοσχάτου (“Ελληνικός Κόσμος”, Σχολή Καλών Τεχνών) πραγματοποιεί από το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη στήριξη σωματείων, του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, κινήσεων «Δεν πληρώνω» και λαϊκών συνελεύσεων.

Πολύς ο κόσμος που έχει περάσει και στηρίζει την κατάληψη- έχουν περάσει χιλιάδες, παραμένουν εκατοντάδες- με στόχο να μην τυπωθούν οι λογαριασμοί με τα χαράτσια του τέλους ακινήτων που θα φέρουν σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες. Έχουν ήδη τυπωθεί κάποιες χιλιάδες λογαριασμοί με το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά δεν έχουν αποσταλεί.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ να καλέσει τον εισαγγελέα ενώ οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δήλωσαν: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, το φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι στης ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποί μας».

Έχει ιδιαίτερη σημασία να στηρίξει ο κόσμος της εργασίας την κατάληψη με βάρδιες, όση ώρα μπορεί ο καθένας, με στόχο την αποτροπή του αντεργατικού εγκλήματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος κάλυψης της κατάληψης από τα αστικά ΜΜΕ, βλ. αναρτήσεις στο μπλογκ μας: Από στόματα κοράκων … και  Μ. Καψής: Το δημοσιοκαφρικό ντόμπερμαν της κυβέρνησης (Βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *