Η Πορτογαλία ως υπόδειγμα και λίγη γαλλική σάτυρα για την κατάσταση στην Ελλάδα (βίντεο)

Το “σόου” της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης “κινεζοποίησης” της Δύσης συνεχίζεται – ας δούμε πχ αυτό το άρθρο από το blog “Ροΐδη Εμμονές”:

Εγκώμιο Πορτογαλίας. Πάρτε τα, να μη σας τα χρωστάω

  1. Μπακογιάννη:«Οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο αμήν, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν αποδίδει, σε αντίθεση με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
  2. Σαμαράς: Στο Ζάπειο ΙΙ, είχε ως «οδηγό» την Πορτογαλία και τη στάση του εκεί αρχηγού της κεντροδεξιάς Πάολο Κοέλιου. Είπε χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται ότι η Πορτογαλία έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν παραδόθηκε αμαχητί»
  3. Τόμσεν : «πολύ θετική η αποτίμηση για την πορεία της πορτογαλικής οικονομίας»
  4. «Η γενική αποτίμηση ήταν πολύ θετική», επανέλαβε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Γίργκεν Κρέγκερ.
Α, να μην ξεχάσω να σας πω ότι…
προχθές ο Pedro Coelho (προφέρεται Πέδρου Κουέλιου, όπου Coelho σημαίνει λαγός), ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας, ιδιαίτερα σκληρά και γνωστά σε μας όπως ας πούμε: «κομμένος ο 13ος και ο 14ος μισθός και συντάξεις μειωμένες», δεν παρέλειψε φυσικά να πει ότι όλα αυτά γίνονται για «λόγους εθνικούς». Τόσο καλά πάει η Πορτογαλία και το «οικονομικό μείγμα» αυτής.
Αμήν.
Ως “επιδόρπιο”, δείτε και ένα σατυρικό βιντεάκι από τη γαλλική σατιρική εκπομπή Guignols για την κατάσταση στην Ελλάδα, και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *