Απεργιακό κάλεσμα από την ΕΝΑΚ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΝΑΚ

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΚ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ (19/20 ΟΚΤΩΒΡΗ)

Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση – ΕΝΑΚ καλεί τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στη γενική απεργία της 19ης και 20ης  Οκτώβρη, θέτοντας σαν κριτήριο για την συμμετοχή τους, την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο το φάσμα της ζωής  και των δικαιωμάτων τους. Η εξοντωτική επίθεση του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και της Τρόικα, κλιμακώνεται αποφασιστικά και σαρώνει το βιοτικό επίπεδο και κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Περικοπές μισθών, χαράτσια, εξοντωτική φορολόγηση, εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, βασικός μισθός πείνας, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, τρομοκρατία και αστυνομικές επιθέσεις, αυτά και αρκετά άλλα είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την σημερινή πραγματικότητα.

Η ΕΝΑΚ θεωρεί  ότι αυτά τα στοιχεία δημιουργούν πολύ σοβαρούς λόγους και αιτίες για να αποφασίσει ο κάθε εργαζόμενος να συμμετάσχει  στην απεργία, υπερασπιζόμενος το δικό του μέλλον και το μέλλον της χώρας. Μέσα από την μαζική συμμετοχή και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση διαμορφώνονται και ωριμάζουν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή της μετωπικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και όλα τα αδύνατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η ΕΝΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν ένα οργανωμένο, στοχευμένο κίνημα αντίστασης, κίνημα ικανό να κερδίσει νίκες. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους να συγκροτήσουν συσπειρώσεις, κινήσεις και δράσεις αντίστασης, ενότητας και αλληλεγγύης για να περάσει η αντίσταση σε νέα περίοδο αποτελεσματικών και νικηφόρων αγώνων.

Παράλληλα η ΕΝΑΚ παλεύει για ισχυροποιηθεί μέσα στο λαό και το κίνημα, αυτή η πολιτική θέση που συνιστά την ουσιαστική ορθολογική πρόταση και διέξοδο, αυτή η πολιτική θέση που προκαλεί πανικό στα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας, αυτή η πολιτική θέση που δίνει προοπτική στη χώρα και στο εργατικό κίνημα. Η θέση της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής αναγέννησης – ανασυγκρότησης της χώρας και διαμόρφωσης νέων διεθνών συμμαχιών και μαζί, μιας νέας εξωτερικής πολιτικής. Αυτή τη συγκροτημένη πολιτική θέση, που οι κύκλοι των ντόπιων και ξένων συμφερόντων προσπαθούν έντρομοι να απαξιώσουν κινδυνολογώντας, η ΕΝΑΚ την παλεύει και την θέτει σταθερά και αποφασιστικά στον δημόσιο προβληματισμό και μέσα στο λαϊκό κίνημα.

Η άρνηση και οι ταλαντεύσεις των επισήμων ηγεσιών της αριστεράς και των συνδικάτων, έχουν προκαλέσει ήδη τεράστιες ζημιές στο λαό και την αντίσταση, έχουν προκαλέσει επιπτώσεις που πληρώνει ο λαός και που καμία αυτοκριτική, καμιά ειλικρινής ή ανειλικρινής αναπροσαρμογή θέσεων δεν είναι ικανή να περιορίσει τις, ήδη υπάρχουσες, καταστροφικές συνέπειες. Μια νέα πολιτική, για την αντίσταση και τη χώρα, αποτελεί το ζήτημα που τα ίδια τα γεγονότα   επαναφέρουν διαρκώς στο προσκήνιο των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων. Στη βάση μιας τέτοιας πολιτικής, εκφρασμένης με σταθερότητα, υπευθυνότητα και δημιουργική αντίληψη, καλεί η ΕΝΑΚ σε συσπείρωση τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *