Συνέντευξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. (Βίντεο) Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζί με τους νομικούς τους συμπαραστάτες,το ράδιο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν εκεί.
Ένα μέρος της συνέντευξης ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος τόνισε ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί αυτή την στιγμή απεργοσπαστικός μηχανισμός καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας» και απέδωσε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ότι «δείχνει τον αυταρχισμό της και την διάθεση της να υπηρετήσει μια αντεργατική ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Αναφερόμενη στις δικαστικές μεθοδεύσεις που προχώρησε η κυβέρνηση, η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα έκανε λόγο για «κατάσταση εκτάκτου στρατοδικείου», υπογραμίζοντας ότι «τέτοια φαινόμενα επιστρέφουν την δικαιοσύνη σε πολύ σκοτεινές εποχές σε εποχές που όλος ο πολιτικός αλλά και η κοινωνία έχουν καταδικάσει μέχρι σήμερα».

«Πρέπει να καταστεί κατανοητό στον κόσμο ότι παλεύουμε για δυο βασικά πράγματα. Την νομιμότητα και την ύπαρξη Συντάγματος και σεβασμού του Συντάγματος σ αυτή την χώρα. Ένα Σύνταγμα που δυστυχώς έχει καταρρακωθεί από τότε που εφαρμόστηκε το μνηνόνιο και το μεσοπρόθεσμο», συμπλήρωσε η Μαρία Τσίπρα.

Παραθέτουμε την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.:
1082
Προς: Συλλόγους-Μέλη της
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης και έντασης των εργατικών αγώνων προχώρησε στο μοναδικό «όπλο» που της έχει απομείνει. Την χρήση της αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες «φίλους» της.

Η είσοδος των Μ.Α.Τ. στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής είναι κενό γράμμα αφού αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε θέση μάχης εντείνοντας και κλιμακώνοντας τις μορφές πάλης με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της
Ομοσπονδίας.

Είναι κενό γράμμα επίσης γιατί κανένα απορριμματοφόρο Δήμου δεν πρόκειται να πάει στο Χ.Υ.Τ.Α. για να αδειάσει και γιατί οι ιδιώτες δεν μπορούν να μαζέψουν απορρίμματα τόσων ημερών, αλλά και γιατί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας.

Καλούμε τους ιδιώτες και το συνδικάτο των ιδιοκτητών φορτηγών να σταματήσουν από μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα «κύματα» των αγανακτισμένων πολιτών.

Ο αγώνας ο δικός μας έχει γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων, γιατί γνωρίζουν ότι η ήττα η δικιά μας θα είναι και δικιά τους και του εργατικού κινήματος.

Η υπεράσπιση αυτού του αγώνα είναι ζήτημα τιμής για την εργατική τάξη της χώρας μας η οποία δοκιμάζεται από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλα τα σωματεία μέλη της μετά αυτές τις εξελίξεις να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, να συγκροτήσουν απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, που ξεκινάνε οι 48ωρες απεργίες δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ενισχύουμε τα απεργιακά μπλόκα στα αμαξοστάσια των Δήμων και μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες ακυρώνουμε κάθε δρομολόγιο εξυπηρέτησης που πραγματοποιούσαμε μέχρι σήμερα δηλ. Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και Σχολεία. ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

2. Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η Κυβέρνηση.

3. Κλείνουμε από αύριο όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα Δημοτικά κτίρια.

4. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο καθαρισμός από σκουπίδια όλης της διαδρομής που θα κινηθεί η πορεία των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στην 48ΩΡΗ Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.

Ταυτόχρονα την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς να αποδυναμώνουμε τα μπλόκα στα αμαξοστάσια την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Απεργίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική
Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο
Πρόεδρος                                                 Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                 Ιωάννης Τσούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *