Γκεμπελίστικη προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο Μανιαδάκης

Του Γ . Γ.

Φυσικά και δεν αποτελεί καινούργια διαπίστωση ότι οι εξουσιαστές λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν και επιδίδονται σε Γκεμπελίστικη προπαγάνδα με μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και ο Μανιαδάκης. Μόνο που στην εποχή μας βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν παράγοντα που δεν τον λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, γι’ αυτό και συνεχώς γίνονται ρόμπες και μας θυμίζουν ένα Λαρισαίο δικηγόρο που έμεινε στην ιστορία. Ο παράγοντας αυτός λέγεται διαδίκτυο και τηλεγραφικά η ιστορία που συνέβει κατά την δεκαετία του ’30 στην Θεσσαλική πόλη.

Υπήρχε, τότε, που λέτε, ένα δικηγορίσκος ο οποίος πάντα με τις αγορεύσεις του εντυπωσίαζε τους δικαστές και συνήθως η τακτική που εφάρμοζε είχε αίσια αποτελέσματα για τους πελάτες του. Αυτό που έκανε ήταν να δημιουργεί με την φαντασία του αρχαίους ιστορικούς, ξένους φιλοσόφους, μυθοπλασίες…. Ελεγε π.χ. απευθυνόμενος στην δικαστική έδρα που δίκαζε υποθέσεις του: “όπως έγραψε στο σύγγραμμα του ο μέγας φιλόσοφος Παρμενίων …. μπλα μπλα … ““Σύμφωνα με τον ογκόλιθο της Γαλλικής φιλοσοφίας Αντουαν -Φρανσουά – Γκερέν η περίπτωσή μας εμπίπτει κύριοι δικαστές … μπλα μπλα” … “Οπως τονίζει στην σχετική μελέτη του ο Αμερικανός διανοούμενος Αντριου Ρόζενκουιστ η υπόθεση που εκδικάζουμε έχει όλα τα χαρακτηριστικά μπλα μπλα…”.

Οι αμόρφωτοι δικαστές τον άκουγαν με το στόμα ανοιχτό. Ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι δεν έχει υπάρξει κανένας φιλόσοφος Παρμενίων και Γάλλος φιλόσοφος Γκερέν. Οπότε για να μην φανεί ότι αντιστρατεύονται με αυτά που έλεγαν οι διανοούμενοι που είχε κατασκευάσει με το μυαλό του ο δικηγορίσκος, έβγαζαν τις δικαστικές αποφάσεις που επιθυμούσαν οι εντολείς του παρλαπίπα.

Κάπως έτσι, λοιπόν και ο Μητσοτάκης, πετάει στο πόπολο ότι του έχουν γράψει οι επικοινωνιολόγοι του μόνο που ξεχνάει ότι δεν είμαστε πια στην δεκαετία του ’30. Κι αν περιστασιακά μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις στο ακροατήριο του, σύντομα γίνεται ρόμπα και αποδεικνύεται πόσο δημαγωγός και ψεύτης είναι.

Οπως ακριβώς έγινε μ’ αυτό το “φαινόμενο” που μπήκε στην ζωή μας. “Του πυρονέφους της νύχτας”. Μας είπε από το βήμα της βουλής ένα σωρό παπαριές γ’ αυτό, αλλά έρχεται χρήστης τους διαδικτύου για να τον κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη -που θα έλεγε ο Βαγγέλας- τον ψεύτη πρωθυπουργό.

Αυτό επίσης που δεν πρέπει να προσπεράσουμε είναι η συνεχείς προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών, προεξέχοντος του Μητσοτάκη να καλλιεργήσουν ρατσιστικό μίσος. Κι αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Μπορεί τα θύματα των κεφαλοκυνηγών να δικαιώθηκαν από την κατηγορία σαν δράστες εμπρησμών, και με δικαστική βούλα, μπορεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης να επέβαλε στους συμμορίτες ακροδεξιούς προσωρινή κράτηση για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη των χαβά τους. Ακροδεξιά ατζέντα και ρατσιστικό μίσος προς κολακεία του συντηρητικού εκλογικού ακροατηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *