Εχουμε σωτηρία αδέλφια;

Τελικά, ανάμεσα μας κυκλοφορούν πολλοί περισσότεροι θρησκόληπτοι – σαλταρισμένοι απ’ όσους μπορούμε να καταναλώσουμε. Η περίπτωση ειδικά στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, είναι εντελώς προβληματική. Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με έναν ελλαδέμπορα που πουλώντας χριστεμπορία και πατριδοκαπηλία μπορεί να εξασφαλίσει μέχρι αρχηγιλίκι κοινοβουλευτικού κόμματος. Τουλάχιστον αυτοί έχουν κάποιες γνώσεις, κινούνται μέσα σε κάποια νορμάλ, για το σύστημα, πλαίσια. Εδώ έχουμε έναν τύπο ο οποίος ολοφάνερα έχει κάψει φλάντζα και όμως είναι αποδεκτός από δεκάδες χιλιάδες θρησκευόμενα άτομα!

Κάποιος, λοιπόν τύπος αυτοονομαζόμενος “Μοναχός Φώτιος”, έβαλε ράσα, και παρουσιάζεται σαν καλόγερος “έχοντας χειροτονία απ’ ευθείας από το Αγιο Πνεύμα” όπως λέει.

Και μέχρι εδώ, μπορεί να πει κάποιος, οκ, η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Αυτό που θα έπρεπε να είναι απίστευτο δεν είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο έφτιαξε ένα group στο Facebook, το ονόμασε «Οµολογία Πίστεως» ανεβάζοντας συνεχώς παραληρηµατικά βίντεο, με κηρύγματα του τύπου ότι «όποιος παραλάβει ηλεκτρονική ταυτότητα ξεβαφτίζεται και πάει στην Κόλαση»… και “απειλές” ενάντια στα “κολασμένα, βλαμμένα ανθρωπάκια του αντιχρίστου”, που δεν κατανοούν τα “θεόπνευστα” τροπάρια του ενάντια στο «τσιπ του 666 και του Σατανά» που “περιέχουν” οι νέες ταυτότητες.

Αυτό που λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο, δεν είναι απλώς ότι το group του συγκεντρώνει 31.000 (!!!) ακόλουθους. Το πιο εντυπωσιακό είναι αν ρίξεις μια ματιά στα προφίλ των σχολιαστών των αναρτήσεων του χειροτονημένου απ’ το “άγιο πνεύμα” καλόγερου. Πραγματικά δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς ότι το 2023 υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι με πτυχία και κοινωνική παρουσία -τουλάχιστον έτσι συστήνονται στο διαδίκτυο- που επευφημούν τέτοιες σκοταδιστικές μαλακίες που ούτε ο Αμβρόσιος δεν θα τις έλεγε!!!

Βασικά αυτός ο νεαρός άντρας χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες. Το θέμα όμως δεν είναι ο συγκεκριμένος. Το πιο προβληματικό είναι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αποδέχονται αυτά τα απίστευτα τροπάρια που ψάλει, και ανάμεσα σ’ αυτούς είναι αρκετοί/ες που εμφανίζονται στα προφίλ που έχουν στο διαδίκτυο να έχουν μια σχετική μόρφωση. Τι να πεις … σημεία των καιρών …

Μία απάντηση στο “Εχουμε σωτηρία αδέλφια;”

  1. Ίσως σε λίγο δούμε και κόμμα “Ένωσις Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών – Ελλήνων Δωδεκαθειστων” …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *