Κωμικό σενάριο μιας τραγωδίας.

Γράφει ο mitsos175

Σε μια Μπανανία ο πρωθυπουργός καλεί το στρατηγό του.

– Διατάξτε, κύριε πρωθυπουργέ!

– Ξέρεις πως ο κόσμος μας κράζει μετά την πλημμύρα; Πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε από τη μια να δείξουμε πως «το κράτος λειτουργεί», από την άλλη να πούμε «υπάρχουν και χειρότερα».
Γι’ αυτό μου ήρθε μια ιδέα: Στη χώρα που γίνεται εμφύλιος είχαν κι εκεί πλημμύρες. Θα στείλουμε λοιπόν βοήθεια!

– Μα, κύριε πρωθυπουργέ, τι να στείλουμε; Εμείς θέλουμε βοήθεια.

– Μην είσαι φλώρος ρε. Δεν έχει σημασία το υλικό. Θα στείλεις μερικούς στρατιωτικούς, θα βγάλουν κάμποσες φωτογραφίες με τη σημαία, ώστε να νιώσουν εθνικά υπερήφανα τα ούγκανα που μας ψηφίζουν.

– Τέτοια αποστολή θέλει αρκετό καιρό να οργανωθεί. Κι εμείς δεν είμαστε και πολύ οργανωμένοι…

– Δεν έχουμε χρόνο. Θα στείλουμε μερικούς και θα συνεννοηθούμε με αυτόν που υποστηρίζουμε εκεί.

– Μήπως να λέγαμε και στους αντιπάλους του πως θα στείλουμε βοήθεια;

– Μπα, δε χρειάζεται. Η περιοχή που θα πάνε ελέγχεται από αυτόν.
Θα σκυλιάσουν οι γείτονες που υποστηρίζουν τον άλλον…

Λίγες μέρες μετά κι αφού έφτασαν στον προορισμό τους οι «ξυπόλητοι στ’ αγκάθια» (αυτός ήταν ο κωδικός της ομάδας) στο στρατόπεδο του εχθρού γίνεται συζήτηση.

– Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια πρόκληση χωρίς απάντηση. Η Μπανανία έστειλε ομάδα να υποστηρίξει τον αντίπαλό μας! Θα τους χτυπήσουμε!

– Α όχι! Υποτίθεται πως είναι ανθρωπιστική βοήθεια…

– Τότε θα κάνουμε κάτι άλλο. Έχουμε ένα αμάξι από κείνα τα πειραγμένα, που τινάζονται και γίνονται όλα ρημαδιό. Θα το βάλουμε να τρακάρει με το λεωφορείο που μεταφέρει τους στρατιωτικούς της Μπανανίας…

– Μα κι έτσι θα το καταλάβουν. Ίσως έχουμε επιπτώσεις…

– Τίποτε δε θα κάνουν. Ξέρεις γιατί; Οι πληροφορίες μας λένε πως ο σκοπός είναι κυρίως επικοινωνιακός. Θα πανικοβληθούν, μη σου πω πως θα προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν οι ίδιοι!

– Αποκλείεται, δεν είναι τόσο…

– Είναι και περισσότερο! Πίστεψέ με, θα τους κάνουμε να μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που θέλησαν ν’ αναμειχθούν στα χωράφια μας… Θα τους στείλουμε κι εμείς μήνυμα που θα τους μείνει αξέχαστο. Αν θέλουν παράσταση, στο δικό τους θέατρο!

Φυσικά αυτό είναι σενάριο έτσι; Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει στον πραγματικό κόσμο μια τόσο άθλια κυβέρνηση που να θέσει σε κίνδυνο δεκάδες άτομα για να κάνει το κομμάτι της.
Ούτε μπορούμε να φανταστούμε πως η ίδια κυβέρνηση διέλυσε επίτηδες τα φράγματα, χωρίς καν να ειδοποιήσει τον κόσμο! Μπορούμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *