Περίπου 6.000 – 7.000 αστυνομικοί αναλώνονται στη φρούρηση “αναγνωρίσιμων προσώπων”!

Μέχρι και ο Μένιος Φουρθιώτης θα ξεσπάσει σε χάχανα αν μάθει για ποια “VIP”, πρόσωπα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ώστε αυτά να διαθέτουν αστυνομική προστασία. Τα ονόματα που κυκλοφορούν για τα άτομα που διαθέτουν μπάτσους – ορντινάντσες είναι απίστευτα.

Το σημερινό δημοσίευμα που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα “Νέα” αναφέρετε μόνο σε νούμερα μπάτσων που διατίθενται για την προσωπική ασφάλεια πολιτικών, δικαστών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και άλλων VIΡ, χωρίς να αναφέρει τα πρόσωπα που έχουν αστυνομική φρούρηση.

Τον Απρίλιο του 2018 υπολογίζονταν ότι η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων της ΕΛ.ΑΣ. διέθετε περίπου 3.400 αστυνομικούς, να “προστατεύουν”, “αναγνωρίσιμα πρόσωπα”. Σήμερα αυτός ο αριθμός έχει εκτοξευτεί χωρίς κανένας να ξέρει τον ακριβή αριθμό του.

“Σύμφωνα, με τα πρώτα δεδομένα την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 6.000 – 7.000 αστυνομικοί αναλώνονται στη φρούρηση περίπου 1.000- 1.200 πολιτικών, ιδιωτών, διπλωματών, δικαστών, ένστολων και άλλων υψηλών προσώπων”, αναφέρει το ρεπορτάζ το οποίο συμπληρώνει: “Και όλα αυτά, πέρα από τις περιπολίες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ που συμμετέχουν στις φρουρήσεις εκατοντάδων κτιρίων, ανάμεσα στα οποία πολιτικά και κομματικά γραφεία, πρεσβείες, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, τράπεζες, κατοικίες πολιτικών, δικαστούν, ιδιωτών κ.ο.κ”.

Και η πλάκα είναι, ότι σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα “η ηγεσία του Σώματος φαίνεται να αγνοεί, πού ακριβώς βρίσκεται μέρος των αστυνομικών που αναλώνονται σε τέτοιου είδους φρουρήσεις, με τους ανώτατους αξιωματικούς να ζητούν τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να πληροφορηθούν «πόσοι και ποιοι αστυνομικοί φρουρούν ποιους», καθώς και για τις άτυπες τοποθετήσεις που έχουν γίνει «εκτός διαταγών», δηλαδή με χαριστικές πράξεις, προφορικές εντολές εντός και εκτός Κατεχάκη”.

Από το ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι “στη φρούρηση του προέδρου της Κυβέρνησης συμμετέ­χουν περίπου 200-250 άτομα που είναι επι­φορτισμένοι εκτός από συνοδείες και φρουρήσεις με την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου, κατοικίες κ.ο.κ”.

Ο Λαμπρόπουλος εκφράζει τις επιφυλάξεις του αν θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του Μητσοτάκη για μείωση της αστυνομικής φρουράς που διατίθεται σε “επιφανή πρόσωπα”, υπενθυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο “είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο και αυτή έμεινε στα χαρτιά”. “Οσες φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε μαζική μετάθεση των εν λόγω αστυνομικών αυτή τελικά δεν υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ πολλοί υπό μετακίνηση αστυνομικοί επέστρεψαν στις εν λόγω φρουρήσεις”, υπογραμμίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *