Τούτοι οι Συριζαίοι, βάλθηκαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και την λίγη θεωρητική κατάρτιση που έχουμε.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Τούτοι οι Συριζαίοι με τους οποίους μπλέξαμε, βάλθηκαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε απ’ αυτά που έχουν γράψει οι θεμελιωτές του μ/λ. Και αν τις παρακάτω ανοησίες τις έγραφαν ή τις έλεγαν κάποια τρόλ απ’ τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές εν όψη των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσες να τις προσπεράσεις. Αλλά να εκφράζουν τέτοιες απόψεις άτομα σαν τον Κώστα Βαξεβάνη, που και μια σχετική παιδεία έχει και μια πολιτική διαδρομή έχει να παρουσιάσει, όπως και το πρόσωπο που φιλοδοξεί να αναλάβει την Προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που δεν μπορείς να το αφήσεις ασχολίαστο.

Χτες σχολιάζοντας τον αδυσώπητο φραξιονιστικό πόλεμο που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα αναφορά στις πολιτικές μεταλλάξεις του ιστορικού στελέχους Νίκου Φίλη και τοποθετήθηκα σχετικά με την στάση του. Από κει και πέρα όμως να βλέπεις τον εκδότη του “Documento” να επικαλείται “θεωρητικούς της Αριστεράς” για να ειρωνευτεί τον Φίλη για την θέση του σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η στάση ενός αριστερού κόμματος κόμματος απέναντι στις εκλογικές διαδικασίες πάει πολύ. Και τέλος πάντων ας μας ονομάζει ο Κώστας Βαξαβάνης ποιούς “αριστερούς θεωρητικούς” έχει υπ’ όψιν του και να το συζητήσουμε.

Εμείς ξέρουμε για τον Μαρξ, που μας έγραφε ότι “ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός είναι μια ιδιόμορφη αρρώστια”, τον Ενγελς που παρατηρούσε ότι “αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες” τον Λένιν που μας τόνιζε ότι “η επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης δεν κατορθώνεται με τις ψηφοφορίες, αλλά με όλες τις μορφές της ταξικής πάλης μέχρι και τον εμφύλιο πόλεμο”, έτσι για να αναφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές προτάσεις.

Ας μας πει, λοιπόν ο Κ. Βαξεβάνης ποιους “αριστερούς θεωρητικούς” γνωρίζει που ισχυριζόταν τα αντίθετα και να το συζητήσουμε.

Πάμε παρακάτω. Βλέπω τώρα ένα βιντεάκι που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο ο επίδοξος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο τύπος που φιλοδοξεί να ηγηθεί ενός αριστερού κόμματος, όπως θέλει να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, “ζητάει από τους μιντιακούς ομίλους σας να του πουν τι δωρεά θα κάνουν σε Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα και Βόλο”.

Τα ‘χει κάπου μπερδέψει ο Κασσελάκης μου φαίνεται. Την προεδρία ενός κόμματος που ευαγγελίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη διεκδικεί και όχι την προεδρία ενός συλλόγου που έχει σκοπό την “ενίσχυση απόρων κορασίδων”. Η επίκληση των φιλανθρωπικών αισθημάτων των καπιταλιστών είναι όχι απλώς κάτι ξένο με κάθε αριστερή συλλογικότητα, αλλά και εχθρικό για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη θεωρητική κατάρτιση και παλεύει στην εξάλειψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *