Μπατσάδικες “επιδόσεις” …

Οι μπάτσοι έχουν και άλλες “επιδόσεις” πέρα απ’ το να δολοφονούν πολίτες, όπως πρόσφατα των Κώστα Μανιουδάκη, στην Κρήτη, να μας οδηγούν να αναρωτιόμαστε για την ψυχολογική τους συγκρότηση όπως κάναμε με αφορμή ότι πριν λίγες μέρες μπάτσος σκότωσε την γυναίκα του, και να μακελεύουν διαδηλωτές. Και αναφερόμαστε στις προσοδοφόρες καταστάσεις που απολαμβάνουν εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους, αφού το κράτος είναι αυτοί, όπως τους είχε αποδώσει ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, μάθαμε για έναν ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, στα Χανιά -και ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του Μητσοτακέικου– που συνελήφθη “για εκτεταμένη διαφθορά”. Η σημερινή ειδησεογραφία μας πληροφορεί ότι “σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση“.

Τίποτα το ενδιαφέρον δηλαδή. Είναι μια είδηση που θα περάσει στα ψιλά -σταγόνα στον ωκεανό τα όσα αποκαλύπτοντας σχετικά με την διαφθορά που υπάρχει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς-. Σημειωτέον ότι και εδώ τηρείτε αμετάκλητα η ιεραρχία. Οι απλοί μπάτσοι άντε να ληστέψουν κανέναν ταλαίπωρο μετανάστη, ενώ οι αξιωματικοί τους είναι χωμένοι σε πιο βαθιά μαφιόζικα κυκλώματα.

Αλλη μια περίπτωση και η σημερινή που μας φέρνει αυθόρμητα στο μυαλό τους στίχους «Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει» που τραγουδάει ο Θ. Μπακαλάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *