Δικαστικές περιπέτειες για Αμερικανό αξιωματούχο, συνδαιτυμόνα του Ελληνα πρωθυπουργού.

Ισως σας έπεσε στην αντίληψή σας η είδηση που δημοσιευόταν σαν σήμερα πριν ακριβώς ένα μήνα και η οποία μας ενημέρωνε, ότι “ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ απολαμβάνει την ελληνική φιλοξενία” και στα πλαίσια αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του παρέθεσε στην διάρκεια του οποίου αντάλλαξαν απόψεις για τις “ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή”. Τώρα αν συζήτησαν και άλλα ζητήματα όπως για το πώς είναι αποτελεσματικότερος ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων τους, από τις θέσεις ευθύνης που έχουν οι δυο σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, δεν ξέρουμε. Εμείς αναφέρουμε ότι διαβάσαμε στα ΜΜΕ.

Αφορμή για να θυμηθούμε την παραπάνω είδηση μας έδωσε δημοσίευμα ιστοσελίδας το οποίο μας πληροφορεί ότι έχει δημιουργηθεί “σεισμός στις ΗΠΑ μετά την παραπομπή Μενέντεζ σε δίκη για διαφθορά”. Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του παραπέμφθηκαν την Παρασκευή σε δίκη με την κατηγορία ότι έλαβαν δωροδοκίες σε μετρητά, ράβδους χρυσού και ένα πολυτελές αυτοκίνητο για μια σειρά από πράξεις, μεταξύ των οποίων το να χρησιμοποιήσει ο πολιτικός την επιρροή του στις εξωτερικές υποθέσεις προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Προφανώς τέτοιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί υπάρχουν σε άλλες χώρες. Ο συνδαιτυμόνας του Αμερικάνου αξιωματούχου, Ελληνας πρωθυπουργός, είναι υπόδειγμα ηθικής και ακεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *