Απ’ τον “ευσεβή” Κασσελάκη, ο οποίος “αγαπάει και σέβεται προς την Εκκλησία” σε μια ερώτηση στην κυρία Λιάνα

Του Γ. Γ.

Η καλή διαδραστική σχέση που έχουμε με τους αναγνώστες/ιες μας μας βοηθάει πολλές φορές να εξαλείψουμε μέρος της άγνοιας μας, που έχουμε για μια σειρά ζητήματα. Και ας πιάσω τα πράγματα απ’ την αρχή για να γίνω κατανοητός τι εννοώ.

Μια απ’ τις πιο τακτικές επιστολογράφους μας, μας ενημερώνει ότι “σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες” της ιστοσελίδας ekklisiaonline, ένας ιερωμένος ο “Ιερέας πατέρας Ιωάννης Βάθης”, “ένας από τους πλέον «βαμμένους» ΣΥΡΙΖΑίους στην Κρήτη”, έχει “πολύ στενές σχέσεις με τον Στέφανο και μιλάει για ένα παιδί με ευσέβεια που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία”.

Μάστα. Και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτή την πτυχή του χαρακτήρα του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η “ευσέβεια, η αγάπη και ο σεβασμός προς την Εκκλησία” είναι εγγύηση ότι είναι το πιο ιδανικό πρόσωπο για επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε αυτές οι διαπιστώσεις δεν προέρχονται από ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά από έναν επί γης εκπρόσωπο του θεού. Οπως πληροφορήθηκα απ’ τον ίδιο θρησκευτικό ιστότοπο “ο Ιερέας δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόσωπο. Παρά τις αμαρτίες, οι οποίες αναπόφευκτα ως άνθρωπο τον βαρύνουν, παρά τις ατέλειες και τις βρότειες (ανθρώπινες) αδυναμίες του, εξαιτίας της αγίας ιεροσύνης που φέρει, βρίσκεται ανάμεσα στο Θεό και στους ανθρώπους. Μεταξύ ουρανού και γης! Γιατί η ιεροσύνη «τελείται μεν επί της γης, τάξιν δε επουρανίων έχει ταγμάτων…».

Τόμπολα και πάμε παρακάτω.

Είχα παράπονο ρε καρντάσια. Αυτό που ποτέ δεν καταδέχτηκε ένας διάολος, ένας άγιος, ένας άγγελος, οποιοσδήποτε θαμώνας των επουράνιων, τέλος πάντων, να μου κάνει μια επίσκεψη. Ακόμα και σε κουτουκιάσματα που έκανα και στα οποία απεύθυνα παράκληση στον Μεγαλοδύναμο να “στείλει τους αγγέλους του να πουν το νανι νάνι”, πάλι δεν εισακούστηκα.

Τώρα όμως ηρέμησα και λύθηκε η απορία μου γιατί συμβαίνει αυτό. Σε ένα σεργιάνι που έκαναν στα θεόπνευστα κηρύγματα της χριστιανικής ιστοσελίδας είδα γιατί συμβαίνει αυτό. Τους διαβόλους δεν μπορώ να τους δω γιατί “είναι τόσο άσχημοι ώστε ο άνθρωπος, που δεν έχει αποκτήσει την χάρη του Αγίου Πνεύματος, δεν μπορεί να τους δει, διότι μπορεί να πεθάνει από τρόμο”. Κάτι αντίστροφο συμβαίνει και με τους αγίους. “Το ίδιο είναι αδύνατον να δει και τους αγίους αγγέλους, αφού από την χαρά που θα του προκαλούσε αυτή η θέα μπορεί μάλλον να πεθάνει μέσα σε μια στιγμή”.

Αυτά λένε οι ιερές γραφές προσθέτοντας ότι “η δύναμη των δαιμόνων είναι τόσο με­γάλη ώστε ο πιο μικρός απ’ αυτούς μπορεί μόνο με έ­να νύχι του να γυρίσει τη γη μας ανάποδα, σαν τη μπάλα, και θα το έκανε αν δεν τον εμπόδιζε σ’ αυτό η παντοδύναμη δεξιά του Θεού”.

Καλά τα λένε κυρία Λιάνα, τα παραπάνω ιερά κείμενα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *