Ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την συνεργασία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με μαφιόζικες συμμορίες.

Σε σενάριο αστυνομικής ταινίας παραπέμπει το ρεπορτάζ που υπογράφει σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο “ΒΗΜΑ”. Και τα όσα αναφέρει δεν τα γράφει κάποιος σεναριογράφος κινηματογραφικής ταινίας, με πρωταγωνιστές μαφιόζους, αλλά περιέχονται σε δικογραφία που έχει σχηματιστεί και την οποία αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του Μαρινάκη.

Πριν κάνουμε αναφορά στο δημοσίευμα πρέπει να εντοπίσουμε αρχικά, είναι ότι το τελευταίο διάστημα κάτι συμβαίνει στο εσωτερικό της μπασκηναρίας. Δύσκολο να πούμε ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στις μαφιόζικες κλίκες που υπάρχουν στην αστυνομία, αφού τα περιστατικά είναι … διασκορπισμένα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι πριν μερικές μέρες γνωστοποιήθηκε η σύλληψη ενός μπάτσου που προσπάθησε να κάνει στάχτη -ποιος ξέρει για ποιο λόγο ..- ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, στον Βόλο! Στην συνέχεια πληροφορηθήκαμε για έναν ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, στα Χανιά -και ο οποίος βρισκόταν στην  αυλή  του  Μητσοτακέικου– που συνελήφθη “για εκτεταμένη διαφθορά. Προχτές επίσης μάθαμε για την σύλληψη “αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας“, ενώ χτες μπαγλάρωσαν άλλον μπάτσο που διακινούσε ναρκωτικά.

Και πριν απ’ αυτές τις περιπτώσεις, στις αρχές αυτού του μήνα, ο υπουργός μπάτσων και καταστολής Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει ότι “εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις με εμπλεκόμενους αστυνομικούς τους τελευταίους 2 μήνες“. Ε, όλα αυτά δεν είναι τυχαία, όπως και η σημερινή αποκάλυψη που κάνει ο Β. Λαμπρόπουλος στο “ΒΗΜΑ”.

Ερχόμαστε, λοιπόν στο τωρινό δημοσίευμα. Ανάμεσα στα άλλα μαθαίνουμε ότι διοι­κητής αστυνομικής υπη­ρεσίας -που δεν κατονομάζεται- “παραγγέλνει” σε μαφιόζικη συμμορία τον άγριο ξυλοδαρμό ενός εμπόρου αυτοκινήτων. Στις καταγραμμένες συνομιλίες που υπάρχουν στην δικογραφία εμφανίζεται έναν κακοποιός να λέει τα “αποτελέσματα” της εντολής: «Βάζω δύο και τους λέω τώρα στείλτε τον στην Εντατική, να μη σηκωθεί. Και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγω­ματικά, όλα. Τον στείλαμε στην Εντατική …».

Τα αλισβερίσια όμως μπάτσων – μαφιόζων έχουν και άλλη διάσταση: “Στο ίδιο φόντο, κακοποι­οί απευθύνονται σε αξιω­ματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για να έχουν προσβάσεις σε κρατικές υπηρεσίες, να μέ­νουν σε πολυτελή ξενοδο­χεία χωρίς να πληρώνουν ή για να πληροφορούνται τυχόν έρευνες σε βάρος τους…¨”

Από τις συνομιλίες που καταγράφτηκαν, ηγετικά στελέχη μαφιόζικης συμμορίας φέ­ρονται να έχουν επαφές με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, έχει συνδικαλιστική δράση και διατηρεί, εκτός των άλλων, συνεχείς επαφές με στελέχη της Αστυνομίας που κατέχουν καθοριστικές θέσεις και σχετίζονται και με τον έλεγχο της λεωφό­ρου Κατεχάκη.

Επίσης στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ακούγονται κάποιοι από τους συλληφθέντες ποινικούς να συνομιλούν με συγγενι­κά τους πρόσωπα και να αναφέρονται επιδεικτικά για αυτές τις υψηλές γνω­ριμίες τους με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και τις προ­σβάσεις που έχουν οι τελευταίοι λόγω των θέσεων που κατέχουν. Ακόμη, διαπιστώνεται ότι οι ίδιοι ποινικοί έχουν προσβάσεις και σε γραφεία δημοσίων υπηρεσιών, με τους αστυ­νομικούς φίλους τους να τους εξυπηρετούν μέσω συ­ναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων.

Και να ολοκληρώσουμε να παραθέσουμε άλλο ένα απόσπασμα απ’ αυτή την αποκάλυψη:

Παραμένουν στις θέσεις τους

Ολα αυτά δε ενώ συνεχί­ζεται η δικαστική έρευνα από δύο εισαγγελείς της Αθήνας για την υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών που είχε αναδειχθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που καταγγέλλονται για ύποπτες συναλλαγές και συνεννοήσεις με λαθρέ­μπορους καυσίμων – με βάση δεκάδες δεδομένα επικοινωνιών – ως σήμε­ρα παραμένουν ανενόχλη­τοι στις θέσεις τους, παρά τη σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *