Δυο βιντεάκια για να θυμηθούμε ότι σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, η αστική δικαιοσύνη απέδιδε πεντακαθαρίδηδες όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Siemens

Επειδή εμείς συνηθίζουμε να σας φέρνουμε στην μνήμη σας γεγονότα που αρκετοί θα ήθελαν να έχουν ξεχαστεί, σας θυμίζουμε ότι ήταν σαν σήμερα πριν ακριβώς ένα χρόνο, 26 Σεπτέμβρη 2022, όταν με δικαστική ετυμηγορία αποδιδόταν πεντακαθαρίδηδες στην ελληνική κοινωνία όλοι που είχαν εμπλακεί με το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens.

Τώρα θα πείτε, και θα έχετε δίκιο, τίποτα το αξιοσημείωτο, αφού η αστική δικαιοσύνη δεν έχει καμιά διάθεση να χαλάσει τις διαχρονικές παραδόσεις της, που θέλουν να μένουν ατιμώρητοι οι παρουσιαζόμενοι οικονομικοί εγκληματίες των “λευκών κολάρων” Σωστό κι αυτό.

Με την ευκαιρία ας κάνουμε όμως κάποιες υπενθυμίσεις. Ανάμεσα στους αθωωθέντες ήταν και Μιχάλης Χριστοφοράκος, που ακολούθησε την οικογενειακή του παράδοση. (Ο πατέρας του Νικόλαος Χριστοφοράκος, -ήταν γιατρός, επονομαζόμενος και «Έλλην Μένγκελε»- βρέθηκε να δικάζεται σαν οικονομικό δωσίλογος και συνεργάτης των Γερμανών, αλλά αθωώθηκε κι αυτός, λόγω αμφιβολιών σε μια δίκη παρωδία).

Μια εξέλιξη που ο “προφήτης” μας την είχε προβλέψει:

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ και πρωτοκλασάτος υπουργός, Αδωνης Γεωργιάδης, που μετά την δικαστική απόφαση λόγος μας έλεγε ότι μ’ αυτή την δικαστική απόφαση κατέπεσε μια σκευωρία που είχαν στήσει οι πολιτικοί αντίπαλοι της Ν.Δ., είναι το ίδιο πρόσωπο που την εποχή που ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Ζήμενς μας έλεγε ότι σύνθημα της Ν.Δ “σεμνά και ταπεινά” πρέπει να γίνει “σεμνά και μετρητά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *