Να γιατί ο Κ. Πελετίδης κατόρθωσε αυτό που απέτυχαν άλλοι κομμουνιστές δήμαρχοι.

Του Γ. Γ.

Βλέπεις το βίντεο που ανάρτησε ο Κώστας Πελετίδης -το παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης- και αναφέρεται στα όσα έκανε σαν δήμαρχος για την νεολαία της πόλης του και γνωρίζοντας και το γενικότερο έργο του, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στην προσφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα. Εκτός από αυτά που έγραφε χτες σύντροφος στην ανάρτηση “Κομμουνιστές: Εκτός από αδιάφθοροι είμαστε και… αδιάβροχοι!” γι’ αυτόν τον κομμουνιστή δήμαρχο, θέλω να διατυπώσω και κάποιες σκέψεις.

Πιστεύω ότι ο Κώστας Πελετίδης θα μείνει στην ιστορία σαν ένας απόλυτα επιτυχημένος δήμαρχος όπως ακριβώς έμειναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι Παναγιώτης Μακρής της Καισαριανής, ο Νίκος Παξιμαδάς στην Πετρούπολη, ο Αριστείδης Λαμπρούλης στην Λάρισα κ.α.

Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι και στις εκλογές του Οκτώβρη ο Πελετίδης θα σαρώσει. Κι αυτό πρέπει να δημιουργήσει ορισμένους προβληματισμούς στους συναγωνιστές του ΚΚΕ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 η μη επανεκλογή των 4 δημάρχων του ΚΚΕ (Βαγγέλης Σίμος στην Πετρούπολη, Μιχάλης Σελέκος στο Χαϊδάρι, Ηλίας Σταμέλος στην Καισαριανή και υποψηφιότητα του Νίκου Λαρδά στην Ικαρία), αποδόθηκε από το κόμμα του Περισσού στο ότι συνασπίστηκε όλο το πολιτικό σύστημα εναντίον τους. Το ίδιο όμως έγινε και στην Πάτρα και αυτό σκηνικό θα επαναληφθεί σε λίγες σε λίγες μέρες. Πώς γίνεται όμως ο Κ. Πελετίδης να θριάμβευσε το 2019 και πιστεύω ότι και τώρα θα πετύχει μεγαλειώδη εκλογική νίκη;

Λογικά και οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι που διεκδικούσαν την επανεκλογική τους εφάρμοσαν στην δημαρχιακή τους θητεία την ίδια πολιτική γραμμή.
Πώς γίνεται ο ένας να συγκεντρώνει την τεράστια εμπιστοσύνη των δημοτών του και οι υπόλοιποι να μην κατορθώνουν το ίδιο;

Φυσικά και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου παίζει τον ρόλο του. Αυτός ο ρόλος όμως στην περίπτωση των οργανωμένων μελών του ΚΚΕ είναι υποδεέστερος, αφού επικρατεί το “εμείς” και όχι το “εγώ”, κάτι που υπογράμμιζε στις τελευταίες δηλώσεις του και ο Κ. Πελετίδης, όπως ακούμε και στο βίντεο στην ανάρτηση του σ. mitsou175.

Εξυπακούεται ότι σε κάθε δημοτική αναμέτρηση υπήρχαν ιδιαίτερες συνθήκες. Το ποσοστό όμως που συγκέντρωσε ο δήμαρχος Πάτρας, και θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα ξανασυγκεντρώσει, μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι πια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί δεν είναι σε θέση να χειραγωγούν απόλυτα το εκλογικό σώμα. Γι΄ αυτό και η μαχητικότητα και η αποτελεσματικότητα της δημοτικής παράταξης του Κ. Πελετίδη είχε ανταπόκριση και στις κάλπες των εκλογών.

Υ.Γ: Οχι ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κομμουνιστές δήμαρχοι, που στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές ηττήθηκαν, δεν αγωνίστηκαν για τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν το έκαναν όμως με τον τρόπο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Πάτρας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση αυτή η δημοτική παράταξη της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *