Τί στο Μπέο γίνεται;

Του Γ. Γ.

Το σκηνικό είναι ολοφάνερα στημένο. Αφού ο Μπέος δέχτηκε κατακλυσμό επικρίσεων, (κύρια στο διαδίκτυο), μετά το επεισόδιο κατά το οποίο είχε χαστουκίσει ένα πλημμυροπαθή στον Βόλο, μετά σκηνοθετεί τη φάση με τον νεαρό να του ζητάει συγνώμη, την βιντεοσκοπεί και την ανεβάζει στο Ιντερνέτ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν δεκάδες σχόλια για τον “κερατά και δαρμένο” 26χρονο που όχι μόνο δέχτηκε τον τραμπουκισμό σε βάρος του, αλλά έγινε και απολογούμενος.

Εξυπακούεται ότι η στάση του θύματος είναι απαράδεκτη, και δείχνει παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Θα είναι λάθος όμως να επικεντρωθούμε μόνο σ’ αυτό. Θα είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Η ατομική συνείδηση ενός ατόμου και συνεπώς η προσωπικότητα του, διαμορφώνεται από τα ερεθίσματα που λαμβάνει. Ενα σύστημα, λοιπόν, το οποίο έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι, είναι αναμενόμενο σε μαζική κλίμακα, να φτιάχνει πολίτες εθελόδουλους, υπάκουους σ’ αυτούς που θεωρεί ισχυρούς, αφού μελετημένα και μεθοδευμένα έχουν κατορθώσει να μην αποκτήσει ο μέσος πολίτης ταξική συνείδηση, αυτοσεβασμό και πολιτιστική κουλτούρα.

(Αυτή όμως είναι μια μεγάλη συζήτηση, γιατί τα στοιχεία αυτά δεν είναι αυτοφυή στον λαϊκό κόσμο, αλλά “μπαίνουν απ’ έξω”, από ένα επαναστατικό κόμμα, που αποσκοπεί στην διαπαιδαγώγηση των μαζών. Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση ένα μέλος του ΚΚΕ, ή άτομο οργανωμένο σε αναρχική ή αντιεξουσιαστική συλλογικότητα να είχε ανάλογη συμπεριφορά όπως ο νεολαίος του Βόλου).

Εδώ έχουμε έναν αξιολύπητο ανθρωπάκι, που δεν ξέρουμε τι είχε προηγηθεί για να βρεθεί στο δημαρχείο του Βόλου και τι πιέσεις δέχτηκε από την κλίκα του λούμπεν -τραμπούκου Αχιλλέα Μπέου για να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτό το θλιβερό σκηνικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *