Το χρονικό μιας μη παραίτησης

Πηγή: Του Γιώργου Φωκιανού – ΒΗΜΑ

«Κολλημένος με την καρέκλα» Φαίνεται ότι είναι ο επικεφαλής της Attica Group Κυριάκος Μά­γειρας. Προτού συμπληρωθεί καλά-καλά ένας μήνας από τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, και ενώ θα έπρεπε να έχει υποβάλει ήδη παραίτηση επιδεικνύοντας στοιχειώδη ευ­θιξία, την περασμένη εβδομάδα επανεξελέγη πανηγυρικά στη θέ­ση του εκτελεστικού προέδρου. Ο άνθρωπος δηλαδή που είχε τη γενική ευθύνη για τη συμπε­ριφορά των μελών του πληρώ­ματος του «Blue Horizon» – και η οποία οδήγησε στο τραγικό συμβάν της 5ης Σεπτεμβρίου – παραμένει ακλόνητος στη θέση του με απόφαση της γενικής συ­νέλευσης των μετόχων.

Υπό κανονικές συνθήκες, σε ένα υγιές εταιρικό περιβάλ­λον, η απομάκρυνση – εκούσια ή ακούσια – του επικεφαλής ενός ομίλου που ενεπλάκη σε ένα τέτοιο περιστατικό θα ήταν αυτονόητη. Θα αποτελούσε μο­νόδρομο καταδεικνύοντας ότι οι υψηλές θέσεις δεν συνεπά­γονται μόνο προνόμια αλλά και ευθύνες, καθώς και στοιχειώδη ενσυναίσθηση.

Στην περίπτωση του εκτελεστι­κού προέδρου της Attica Group ισχύει το «business as usual». Περνάει αβρόχοις ποσί την υπό­θεση και συνεχίζει να απολαμ­βάνει τα προνόμια που συνε­πάγεται η συγκεκριμένη θέση. Η παντελής απουσία ενσυναίσθησης αναδείχθηκε και από τους χειρισμούς που ακολούθη­σαν το τραγικό περιστατικό. Αρ­κεί να θυμίσουμε ότι χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη για να εκφράσει η εταιρεία μια αυτονόητη «συγγνώμη». Στην πρώτη της ανακοίνωση – μόλις 29 λέξεων – ανακοινώθηκε η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Σπύρου Πασχάλη. Στη συνέχεια ακολούθησε σιγή ασυρμάτου.

Και θα ήταν τουλάχιστον άστο­χος ο ισχυρισμός ότι η έκδοση δελτίων Τύπου περί εσωτερικής διερεύνησης των λόγων «που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυ­στηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων του ομίλου» συνιστά πράξη ενσυναίσθησης. Ούτε από το σημείο ότι «ξεκινά άμεσα με εγγύηση του διοικητικού συμβου­λίου και των μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτε­ρικών συμβουλίων, ώστε να δια­σφαλιστεί ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα». Το γεγονός ότι αποσύρθηκε εσπευσμένα από την ημερήσια διάταξη η αναθεωρημένη πολιτι­κή αποδοχών της εταιρείας, που προέβλεπε την έγκριση αμοιβών και bonus ύψους εκατομμυρίων ευρώ, δεν καλύπτει καμία ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *