Προαγωγές “αρίστων”

Ας κρατήσουμε στο αρχείο μας κι αυτή την είδηση συμπληρωματικά μ’ αυτή που μας γνωστοποιούσε ότι ο επικεφαλής της Attica Group Κυριάκος Μά­γειρας, προτού συμπληρωθεί καλά-καλά ένας μήνας από τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, και ενώ θα έπρεπε να έχει υποβάλει ήδη  παραίτηση  επιδεικνύοντας στοιχειώδη ευ­θιξία, την περασμένη εβδομάδα  επανεξελέγη πανηγυρικά στη θέ­ση του  εκτελεστικού προέδρου.

Η τωρινή αποκάλυψη έγινε από την χθεσινή εφημερίδα Real news και μας λέει ότι μόλις δυο βδομάδες από το τραγικό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα τον πνιγμό του Α. Καργιώτη, ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και υπεύθυνος για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι, αν και ελέγχεται για τον τρόπο με τον οποίο επέβλεψε τη διαδικασία αναχώρησης του Blue Horizon όπου, εκ του τραγικού αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα, … πήρε προαγωγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ως βοηθός διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου, κάτι που θεωρείται αναβάθμιση.

Επιπρόσθετα η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *