Η ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά, κριτήριο ψήφου στις 8 Οκτώβρη!

Του Κώστα Παπαδάκη

〽 Στις λαϊκές αγορές, η Αθήνα… αναστενάζει. Η αγοραστική ικανότητα των πολλών, ειδικά των οικονομικά αδύναμων, έχει καταρρεύσει. Σήμερα βρεθήκαμε στη λαϊκή του Αγίου Παύλου και τα ακούσαμε από κοντά.

❌ Σύμφωνα με τα Νέα, οι Ελληνες έκλεισαν το 2022 με αγοραστική δύναμη κατά 18,2% χαμηλότερη από το 2000, ακόμα και από την Ιταλία (-2,2%) και την Ισπανία (-0,7%). Ολες οι άλλες χώρες σημείωσαν θετικό πρόσημο. Η απώλεια αγοραστικής δύναμης είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αναλυθεί μόνο το καλάθι αγορών, αφού η τιμή των τροφίμων έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2002.

‼ Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει καλύτερους μισθούς (+26,5%) σε σχέση με το 2000, αλλά η αύξηση των τιμών κατά 54,7% έχει αδειάσει το πορτοφόλι μας. Μάλιστα, για την τριετία 2019-2022 έχουμε τη δεύτερη μικρότερη αύξηση μισθών πανευρωπαϊκά. Χειρότερη είναι η Μάλτα με -2,4% και μετά εμείς με +1,7% και η Ισπανία με 3,8%.

👉 Ο δήμος αντί να είναι στο πλευρό του κόσμου, διαλύει τις κοινωνικές υπηρεσίες και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαβίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *