Ρ. Σούνακ: Ανυπόληπτος, και αφερέγγυος, ο Μητσοτάκης. Μέγαρο Μαξίμου: Ουδέν σχόλιο

Εξυπακούεται ότι εμείς δεν θα μπούμε στο τρυπάκι αναπαράγοντας τα όσα διοχετεύουν τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μητσοτάκη και Αγγλου πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Αλλωστε τα όσα θεωρούσαμε σημαντικά για το θέμα με τις αρχαιότητες που μας έχουν κλέψει οι Αγγλοι, τα είχαμε αναφέρει στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: Ενας άθλιος ιμπεριαλιστής – αποικιοκράτης πρωθυπουργός και το … δουλάκι του“.

Στο μόνο που θα εστιαστούμε είναι στον απροκάλυπτο τρόπο που ορισμένοι κυβερνητικοί δημοσιολόγοι υποτιμούν την νοημοσύνη των αναγνωστών τους. Και το κάνουν μάλιστα με τέτοιο αδέξιο τρόπο που μας θυμίζει το ανέκδοτο: “Πονάν ωρέ τα παλληκάρια”;

“Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας «χάθηκε» κάτω από το βάρος της Ιστορίας! Άφησε τον εαυτό του ακάλυπτο στη διαχείριση ενός θέματος με παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τελικά «κατάφερε» να εκτεθεί διεθνώς”, μας γράφει σήμερα ο Αρης Πορτοσάλτε και γελάνε μέχρι τα πόμολα του Σκάι.

Τηλεγραφικά το όλο σκηνικό.

Βγαίνει δημόσια ο Αγγλος πρωθυπουργός και καταγγέλλει τον Μητσοτάκη σαν δημαγωγό και λαοπλάνο. Σε εντυπωσιάζει το γεγονός αναλογιζόμενος ότι το πιο πιθανόν θα ήταν ένας Αγγλος πρωθυπουργός θα επιστράτευε το φλεγματικό χιούμορ για να αναφερθεί σε ένα παρόμοιο γεγονός που τον ενόχλησε. Αυτό όμως που συνέβη ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Από το βήμα της βρετανικής βουλής ο Ρ. Σούνακ, χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη ένα αφερέγγυο άτομο που δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αλλά για να ”κάνει φιγούρα”, “για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος. Κι’ εδώ ο Βρετανός πολιτικός ηγέτης περνάει πριονοκορδέλα τον Μητσοτάκη τονίζοντας στην Δήλωσή του: «Μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν κάποιες δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Και η απάντηση του μεγάρου Μαξίμου:

Τώρα είναι σοβαροί εκεί στου Μαξίμου; Ενας ηγέτης μιας μεγάλης καπιταλιστικής δύναμης αποδίδει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι είναι ένα ανυπόληπτο, αφερέγγυο άτομο και αυτοί μας λένε ότι δεν έχουν κάτι να πουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *