Σαν σήμερα το 1947 Ολλανδοί αποικιοκράτες πραγματοποιούν την “Σφαγή του Ραουαγκέντε”, δολοφονώντας εν ψυχρώ 430 άνδρες και παιδάκια στην Ινδονησία

Ηταν σαν σήμερα, 9 Δεκέμβρη 1947, όταν οι “πολιτισμένοι” Ολλανδοί αποικιοκράτες, κάτω από τη διοίκηση του διαβόητου λοχαγού Ρέιμοντ Βέστερλινγκ -ο οποίος σημειωτέον γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη από Ελληνίδα μητέρα και Ολλανδό πατέρα- πραγματοποιούν ένα τεράστιο έγκλημα που έμεινε γνωστό ως “Η σφαγή του Ραουαγκέντε” στο ομώνυμο χωριό της Ινδονησίας.

Ο Ινδονησιακός λαός, έχυσε ποτάμια αίματος, θρηνώντας δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τις μαζικές δολοφονίες που διέπραξε ο αποικιακός στρατός, εναντίον κύρια κατά του άμαχου πληθυσμό, κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού του αγώνα, για να αποκτήσει ανεξαρτησία μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, έπειτα από τρεις αιώνες αποικιοκρατίας.

Σε μια προσπάθεια πάταξης του αντάρτικου, σαν σήμερα το 1947, ολλανδικά στρατεύματα, εισβάλουν στο χωριό Ραουαγκέντε στη δυτική Ιάβα. Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 430 άνδρες και μικρά παιδάκια.

Η ολλανδική “δικαιοσύνη” απέφυγε να ασκήσει διώξεις εναντίον των εγκληματιών του πολέμου, και απαιτήθηκαν να περάσουν έξη δεκαετίες, μέχρι το 2013 όταν ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Τζακάρτα ζήτησε συγνώμη για τις μαζικές δολοφονίες που διέπραξε ο αποικιακός στρατός.

Μία απάντηση στο “Σαν σήμερα το 1947 Ολλανδοί αποικιοκράτες πραγματοποιούν την “Σφαγή του Ραουαγκέντε”, δολοφονώντας εν ψυχρώ 430 άνδρες και παιδάκια στην Ινδονησία”

  1. Τίποτε δεν έχει αλλάξει στη συμπεριφορά των Δυτικών
    Παραμένουν στυγνοι εγκληματίες προκειμένου να μην
    χάσουν τίποτε από ρα συμφεροντα τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *