“ΚΟΥΡΕΜΑ” ΜΕ “ΚΑΤΟΧΗ”! “ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

…ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ “17” ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Σε “συμφωνία” πολυετούς αποικιοκρατικής εποπτείας, υποβλήθηκε η Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, με πρόσχημα, την ανύπαρκτη συμφωνία (;) Γερμανίας – Γαλλίας – τραπεζών για την απομείωση της αξίας,   ελληνικού χρέους προς τους ιδιώτες (εξαιρούνται δάνεια της τρόικα, ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, λοιπά διακρατικά δάνεια κλπ) υποτιθέμενου ύψους 50%!

Αυτή η “συμφωνία” ενώ δεν απαντά στο πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας αλλά και πολύ περισσότερο της ευρωζώνης, βρίσκεται πιθανότατα στον “αέρα”, όπως δείχνουν οι δηλώσεις των εκπροσώπων των τραπεζιτών (IIF) αλλά και το κείμενο της Συνόδου Κορυφής (βλέπε παρακάτω).

Στις διαπραγματεύσεις το ισχυρό μέρος, το οποίο κατάφερε να επιβάλει όλες του τις απόψεις στους κρατικούς “εταίρους” ήταν αναμφισβήτητα η Γερμανία. Πλέον η ΕΕ και ειδικότερα η Ευρωζώνη αποτελούν όλο και περισσότερο μια γερμανική “φυλακή” για τους λαούς, ενώ μέχρι και η Γαλλία αποδεικνύεται, πως δεν είναι απλά ο ασθενής πόλος, αλλά ο θλιβερός κομπάρσος του πολυδιαφημισμένου γερμανογαλλικού άξονα.

Τα σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί είναι αρκετά καθώς όπως δήλωσε μέχρι και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η νέα δανειακή σύμβαση θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Μάλιστα, αρκετά σημεία, δεν έχουν προβληθεί επαρκώς, καθώς βρίσκονται “καμουφλαρισμένα” στη διπλωματική “διάλεκτο” του 15σελιδου κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου.Τα κρίσιμα αυτά σημεία θα ξεδιαλύνονται σιγά – σιγά όσο περνάνε οι ώρες. Η ISKRA, από τη μεριά της θα κάνει ό’ τι περνάει από το χέρι της για να προσφέρει γρήγορη ενημέρωση χωρίς τις “ωραιοποιήσεις” των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Ας δούμε όμως τί έχει ξεκαθαριστεί ως τώρα!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Παρά τις ωραιοποιήσεις των  κυρίαρχων ΜΜΕ, η “απόφαση” για την απομείωση του χρέους, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα!

Όπως αναφέρεται στη σελίδα 4 του αγγλικού κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, “Καλωσορίζουμε την παρούσα συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών της να βρουν λύση για ένα μεγαλύτερο PSI. (…) Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την Ελλάδα, τους ιδιώτες πιστωτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να στοιχειοθετήσουν μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με ονομαστική απομείωση κατά 50% της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που διακρατείται από ιδιώτες επενδυτές”.

Αντίστοιχα, επικεφαλής των τραπεζιτών Τσαρλς Νταλάρα, δήλωσε ότι το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50% του ελληνικού χρέους που διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές».

Ζήσε Μάη μου δηλαδή!

Πηγές που γνωρίζουν τις προθέσεις των τραπεζών, συνυπολογίζοντας μάλιστα τη στάση τους μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, τόνιζαν ότι οι τράπεζες θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν σε μάκρος (εβδομάδες τουλάχιστον), εκβιάζοντας καθόλη τη διάρκειά τους, για κρίσιμους λεπτομερείς όρους που θα ελαχιστοποιούν τις απώλειές τους και που θα μεγιστοποιούν την ποιότητα των εγγυήσεων που θα λάβουν, ως αντιστάθμισμα.

Το μόνο που είναι μέχρι τώρα γνωστό είναι πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα διαθέσουν €30 δις για τους σκοπούς του PSI, ως κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Άκρως ανησυχητικό σημείο είναι, λοιπόν, πως μέχρι τώρα, δεν έχει ανακοινωθεί το ποιοί θα είναι επακριβώς οι όροι που θα συνοδεύουν την απομείωση του χρέους, και συγκεκριμένα ποιές θα είναι οι εγγυήσεις που θα συνοδεύουν τα νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα που θα πάρουν στα χέρια τους οι τράπεζες.

“ΚΟΥΡΕΜΑ – ΑΣΠΙΡΙΝΗ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΣΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Ακόμα και αν προχωρήσει, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, η επίκληση της Συνόδου, για “εθελοντική” απομείωση (“κούρεμα”) του χρέους της Ελλάδας προς τους ιδιώτες κατά 50%, τα προβλήματα της Ελλάδας παραμένουν.

Σε απόλυτα νούμερα το “50%” αντιστοιχεί σε 100 δις, τη στιγμή που το σύνολο του χρέους φτάνει ήδη τα €370 δις!!! Με άλλα λόγια θα έχουμε μια απομείωση του συνολικού χρέους κατά 27%, το πολύ.

Μάλιστα, οι όποιες μικρές ανάσες, θα εξανεμιστούν σε μεγάλο βαθμό καθώς το ελληνικό δημόσιο θα χρησιμοποιήσει δανεικά της τρόικα, προκειμένου να επανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μάλιστα, η επανεκφαλαιοποίηση αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι την “κρατικοποίηση” (λέγε με τροϊκανοποίηση) όχι φυσικά με σκοπό να δημιουργηθεί δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, αλλά με σκοπό την “εξυγίανση” (απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ) και εν συνεχεία την επανιδιωτικοποίηση!

Συνολικά τα νέα δανεικά της τρόικα θα φτάσουν τα € 100 δις!

Εν κατακλείδι, συγκεκριμένη απόφαση, ακόμα και αν δεν μπλοκάρει όπως η αντίστοιχη της 21ης Ιουλίου για το PSI, δεν δίνει καμία απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας ούτε πολύ περισσότερο της Ευρωζώνης. Και αυτό διότι το χρέος θα “μειωθεί”, ως συνέπεια της απόφασης αυτής, στο δυσθεώρητο και μή βιώσιμο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ το 2020…

“ΚΟΥΡΕΜΑ –  ΓΟΥΛΙ” ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έρχεται κούρεμα γουλί στις συντάξεις καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία διακρατουν ομόλογα συνολικής αξίας €22 δις (€ 8 δις απευθείας και €14 δις μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος).

Ενώ το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής διασφαλίζει τις τράπεζες, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα μπουν κανονικά στο κούρεμα, εφόσον αυτό προχωρήσει!

Από τη μεριά της κυβέρνησης υπάρχουν απλώς κάποιες γενικόλογες αναφορές για διασφάλιση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς όμως καμία χειροπιαστή δέσμευση!

Αντιθέτως, σάλο ξεσήκωσε και η εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου προς τον Διοικητή του Ιδρύματος, Ρ. Σπυρόπουλο, να αναθέσει εν λευκώ, σην Τράπεζα της Ελλάδος την αρμοδιότητα ανταλλαγής των ομολόγων που θα “κουρευτούν”. Δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα ρόλο στην όλη διαδικασία! Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν έχει δώσει ανάλογη εντολή στις διοικήσεις των ταμείων, αυτό όμως θα φανεί κυρίως από το αν υπάρξουν ανάλογα κρούσματα στα υπόλοιπα ταμεία!

Μια ψύχραιμη πάντως εκτίμηση είναι, πως πάμε ολοταχώς για συντάξεις που θα θυμίζουν παιδικό χαρτζιλίκι, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη προωθούνται (τσεκούρι των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ).

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα “σφραγιστεί” από μια νέα δανειακή σύμβαση, που θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2011 και θα αφορά χρηματοδότηση έως το τέλος του 2014.  Η σύμβαση αυτή, θα περιέχει πλήθος αποικιοκρατικών όρων, που θα είναι περισσότεροι και επαχθέστεροι από αυτούς της δανειακής σύμβασης του αρχικού μνημονίου.

Για αυτό μας προιδεάζει με σαφή τρόπο το κείμενο  συμπερασμάτων της Συνόδου το οποίο κάνει λόγο για μόνιμη και καθημερινή αποκιοκρατική εποπτεία των υπουργείων και συνολικά της Δημόσιας Διοίκησης, από πλήθος τεχνοκρατών, κυρίως Γερμανών και Γάλλων.

Ειδικότερα, στο ζήτημα της ενισχυμένης εποπτείας, υπό την έννοια ενός μόνιμου κλιμακίου στην Ελλάδα που θα ελέγχει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Οι τεχνοκράτες αυτοί θα ενισχύσουν την ομάδα “task force” της Κομισιόν, που προς το παρόν διοικείται από το γερμανό Ράιχενμπαχ και θα διασφαλίζουν την πλήρη εφαρμογή των μέτρων της μνημονιακής λεηλασίας! Το κείμενο των συμπερασμάτων, κάνει σαφές πως όλα τα παραπάνω θα περιγράφονται επακριβώς στο νέο Μνημόνιο!

Το πιό τρανταχτό ίσως μέτρο της γερμανικής – μνημονιακής λεηλασίας, είναι η ευθεία αναφορά του κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου στη χρήση των εσόδων του προγράμματος “Ήλιος” με σκοπό την απόσβεση (sic) μέρους του δημοσίου χρέους. Το πρόγραμμα ΄’Ηλιος” αφορά τη “χρήση” (λέγε με ληστεία) “ελληνικών” κονδυλίων του ΕΣΠΑ με σκοπό τη χρηματοδότηση (από κοινού με γερμανικές εταιρείες) επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, τα οποία θα εξάγουν φθηνή ενέργεια στη Γερμανία!!!

Συνολικά, τα έσοδα, απο ιδιωτικοποιήσεις μαζί με το “Ήλιος” αναμένεται να αποφέρουν €15 δις, (αντί… του εξωφενικού €50 δις που λεγόταν αρχικά), και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε να κάνουμε με ξεπούλημα των πάντων (ΔΕΚΟ, ακινήτων κλπ) σε “τιμές κάτω του κόστους”!

Τέλος, μετά από όλα αυτά τα επικοινωνιακά προσχήματα, και μόνο, το κείμενο της Συνόδου, σημειώνει ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών»….

Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες

Haircut 50% στο ελληνικό χρέος για να μειωθεί κατά 100 δισ – Υποθηκεύεται το μέλλον της Ελλάδας – Παραχωρείται εθνική κυριαρχία με μακροχρόνια επιτροπεία και λιτότητα – Στήριξη 30 δισ. στις τράπεζες που αποδεκατίζονται κεφαλαιακά

27/10/11 – 07:03

(upd)Μείζον εθνικό και πολιτικό ζήτημα τίθεται πλέον για την Ελλάδα. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου θα μείνουν στην ιστορία για έναν και μόνο λόγο: Γιατί η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Tι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα στη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες; Κέρδισε τη μείωση του χρέους. Το ελληνικό χρέος μειώνεται κατά 100 δισ. ευρώ, με το haircut να κλειδώνει στο 50% και να απομένουν πλέον τεχνικής και νομικής φύσεως ζητήματα να επιλυθούν. Ποιος όπως μπορεί να μιλά για νίκη, όταν ως αντάλλαγμα για την ελάφρυνση μέρους του χρέους, η Ελλάδα τίθεται υπό μόνιμη επιτήρηση και μακροχρόνια λιτότητα; Τι έχασε λοιπόν η Ελλάδα; Την εθνική της κυριαρχία. Στο σχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ρητά ότι τεχνοκράτες θα παρακολουθούν επί μονίμου βάσεως την πορεία της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι η χώρα θα παραμείνει σε καθεστώς σκληρής λιτότητας για τουλάχιστον μια δεκαετία. Η παράμετρος αυτή αναμένεται να σηκώσει πλήθος αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή, την ώρα που ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τι άλλο προκύπτει από τη Σύνοδο Κορυφής; Οι ελληνικές τράπεζες αποδεκατίζονται. Με τις αποφάσεις για haircut στο 50% είναι ξεκάθαρο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα, σημαντικά κεφάλαια.

Κλειδώνει στο 50% το ελληνικό haircut

Στο 50% έκλεισε τελικά το haircut στα ελληνικά ομόλογα , μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των τραπεζιτών και του γαλλογερμανικού άξονα. Η μείωση του χρέους θα είναι κατά 100 δις. ευρώ περίπου ή ώστε να φτάσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Επίσης, αποφασίστηκε νέο δάνειο προς την Ελλάδα από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ και επιπλέον 30 δισ. ευρώ που θα δοθούν από τις χώρες της Ευρωζώνης για το πρόγραμμα PSI.

Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επετεύχθη συμφωνία για την απομείωση του 50% του ελληνικού χρέους ή κατά 100 δισ. ευρώ, οδηγώντας το σε συρρίκνωση στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

H νέα δανειακή σύμφωνα θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2011, προκειμένου το νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το 2012. Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης έχει ορίζοντα το 2014.

Eλληνικές τράπεζες

Για τη στήριξη και την αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών δεσμεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να είναι σε θέση να απορροφήσουν τις νέες ζημιές από το νέο haircut που θα επιβληθεί στο ελληνικό χρέος.

Στο έγγραφο των συμπερασμάτων της Συνόδου επισημαίνεται ρητά ότι η Ευρωζώνη δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Όπως αναφέρεται μάλιστα, οι Ευρωπαίοι θα παράσχουν πιστωτική αναβάθμιση (credit enhancement) ώστε να διασφαλιστούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών και η άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Ενίσχυση του EFSF στο 1 τρις ευρώ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτίθενται να αυξήσουν στο 1 τρις ευρώ τους διαθέσιμους πόρους του EFSF. Κατά τις πληροφορίες αυτές από το σύνολο των κεφαλαίων του EFSF (440 δισ. ευρώ), πλέον θα είναι διαθέσιμα κεφάλαια πέριξ των 250 -275 δισ ευρώ, μετά τα ποσά που αναμένεται να διαθετούν για τη βοήθεια Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, καθώς και για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτό το ποσό εκτιμάται ότι θα τετραπλασιαστεί, αγγίζοντας το 1 τρις ευρώ.

Πηγή: www.bankingnews.gr

«Εθελοντική και συγκεκριμένη συμφωνία»

Το IIF δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τη μείωση 50% του χρέους

«Το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50% του ελληνικού χρέους που διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, που εκπροσωπεί την πλευρά των τραπεζών στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Αυτό θα γίνει «με τη βοήθεια ενός επίσημου προγράμματος δέσμευσης του ιδιωτικού τομέα (PSI) ύψους 30 δισ. ευρώ», σημείωσε.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της Ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» είπε.

Ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε ότι οι όροι του PSI αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τις «ενδιαφερόμενες πλευρές» προσεχώς και ανέφερε πως θα «τεθούν σε εφαρμογή άμεσα και δυναμικά».

Οι παραχωρήσεις του ιδιωτικού τομέα ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της Ευρωζώνης «θα επιτρέψουν τη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ με στόχο αυτό να φθάσει το 120% το 2020», επισήμανε.

«Πολλές εταιρείες του ιδιωτικού κλάδου θα συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα για κούρεμα 50% στο ελληνικό χρέος», δήλωσε.

«Πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα είναι πολύ, πολύ υψηλό» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Όλα τα μέρη αναγνώρισαν ότι διακυβεύεται όχι μόνο ότι το μέλλον της Ελλάδας αλλά και το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο επικεφαλής του IIF διευκρίνισε πάντως, ότι οι λεπτομέρειες για το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Οι δεκάωρες διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, μετά τη διαφωνία των τραπεζών για μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους. Οι τράπεζες είχαν ήδη δεχτεί να χάσουν 21% (όπως το υπολόγιζαν οι ίδιες σε βάση καθαρής παραύσας αξίας) στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Το ζητούμενο τώρα είναι αν αυτή η συμφωνία θεωρηθεί «εθελοντική» από την ISDA ώστε να μην πυροδοτηθεί πιστωτικό γεγονός και ενεργοποιηθούν τα CDS.

Αντικειμενικά, οι ιδιώτες δεν αποδέχονται βεβαίως να χάσουν το 50% των χρημάτων τους, ωστόσο υπάρχουν αρκετά «παράθυρα» ώστε να αποφύγουν οι τράπεζες να πληρώσουν τα CDS.

Επίσης, οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται να προχωρήσουν σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Η συμφωνία αυτή μένει να διευκρινισθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Πάντως, η μόνη εναλλακτική που έχουν οι τράπεζες είναι ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα».

Πηγή: www.in.gr

Κείμενο από Iskra

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *