Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Τάκης Χατζής και τα αμείλικτα ερωτήματα που του απευθύνει ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελος

Στους νέους αναγνώστες/ιες της ιστοσελίδας μας θεωρούμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε κάποια κείμενα που είχαμε αναρτήσει στο μπλοκ μας και διατηρούν την επικαιρότητά τους. Οπως το παρακάτω που είχαμε δημοσιεύσει σαν σήμερα πριν τρία χρόνια.

Μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να έχει μόνο απολυτήριο δημοτικού; Σύμφωνα με τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει κάποιος μέλος τους, πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον λύκειο. Παρ’ όλα αυτά, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, όχι μόνο διηύθυνε τις Ειδήσεις στην ΕΡΤ με απολυτήριο δημοτικού, αλλά συμμετείχε στους πρωινούς καφέδες του Μαξίμου επί Νέας Δημοκρατίας και πληρωνόταν από τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης, η οποία φαινόταν να κερνάει με κρατικό χρήμα αυτούς τους «καφέδες». 

Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Χατζή περιλαμβάνει και άλλες πλευρές. Παρότι, σύμφωνα με τα αρχεία, δεν κατάφερε να τελειώσει γυμνάσιο, μένοντας στην ίδια τάξη και εγκαταλείποντάς το τελικώς, έκανε καριέρα επιδεικνύοντας μια πιστοποίηση σεμιναρίων από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, που απέκτησε στα 30 του χρόνια, ως πτυχίο σχολής. Εισέπραξε έτσι κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές) από το ελληνικό Δημόσιο ως σήμερα.

Η απάτη αυτή απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μόνο την οικονομική της πλευρά, αλλά και την ηθική και πολιτική. Υπουργοί κάλυψαν αυτή τη δραστηριότητα του Τάκη Χατζή ενώ γνώριζαν. 

Τον τοποθέτησαν στη γενική γραμματεία Τύπου και στη συνέχεια τον απέσπασαν στη ΝΔ. Σήμερα ο Τάκης Χατζής έχει εκπομπή στην τηλεόραση και δημοσιογραφικό site. Η αγραμματοσύνη του ή η πληρότητά του είναι σε δημόσια θέα και μπορεί να κριθεί από τον καθένα. Αποτελεί, όμως, αναμφίβολα την επιβεβαίωση του ρητού πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και μπορεί να το πληρώνει ο πολίτης.

 Περιοδικό Hot Doc 

Επειδή αρκετά καθεστωτικά ΜΜΕ είτε έθαψαν τις καταγγελίες για τον επιχειρούμενο βιασμό γυναίκας δημοσιογράφου από τον Χατζή, είτε γιατί η ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου ανέλαβε να τον “ξεπλύνει” -τυχαίο;- θεωρούμε σκόπιμο να αναπαράγουμε το κείμενο που δημοσίευσε στο f/b ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελος:

Είπα να μην ασχοληθώ περαιτέρω, αλλά δε μ’ αφήνει. Από τη μια ο Χατζής κι από την άλλη η ξεφτίλα πολλών συμβατικών ΜΜΕ. «Ας τα κάνω λιανά»: 

-Διαβάζω σε ενημερωτικά sites πως «Ο Χατζής εξήγησε στη Ζούγκλα πώς πριν από λίγα χρόνια, το 2018, η Δικαιοσύνη καταδίκασε τον διαχειριστή ενός Blog το οποίο δημοσίευσε την καταγγελία αυτή υπογεγραμμένη από τον Αλέκο Μάρκελλο. Η ποινή που επιβλήθηκε στο διαχειριστή του Blog ήταν εξάμηνη φυλάκιση. 

Κατά τον καταγγελλόμενο δημοσιογράφο όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Προσθέτει δε πώς ποτέ δεν καταγράφηκε σχετική καταγγελία σε βάρος του σε κάποιο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας ούτε ποτέ κατατέθηκε μήνυση εναντίον του για τέτοιο αδίκημα (απόπειρα βιασμού) όπως αναγράφεται στην ανάρτηση του Αλέκου Μάρκελλου στο Facebook». 

 Ας σταθούμε λίγο, παρακαλώ αναγνώστη, γιατί σου τρίβει στη μούρη ψέματα ολκής και η «δειλία» των συμβατικών ΜΜΕ, είναι αποκαλυπτική: 

 1) – Ποιό blog «καταδικάστηκε», για σχετική με τον Χατζή, καταγγελία υπογεγραμμένη από μένα; Ποιός διαχειριστής καταδικάστηκε; 

 – Ποιό δικαστήριο θα καταδίκαζε δίχως καν να με ρωτήσει; Να λάβει κατάθεση; 

 2)  «Ποτέ δεν κατατέθηκε μήνυση για απόπειρα βιασμού». Μα, κατατέθηκε! Το γνωρίζει. Ισχύει. Άρα ψεύδεται ασυστόλως και διατηρώ πλήρως τα δικαιώματα προσφυγής στη Δικαιοσύνη. 

3) Θα με μηνύσει, διαρρέει (αλλά δεν δηλώνει) σε ΜΜΕ.

 Ερώτηση; Θα μηνύσει τον δημοσιογράφο που αποκαλύπτει κάτι που συνέβη και όχι αυτήν που τον μήνυσε; 

Γιατί δεν τη μήνυσε εξαρχής αλλά έστειλε μέλη της οικογένειας του να εκλιπαρήσουν το θύμα; 

Κομμένο το δούλεμα. Αν συνεχίσει έτσι θα φάει μήνυση από μένα. Και όταν η υπόθεση φτάσει στο φυσικό δικαστή, η λίστα των μαρτύρων που θα καταθέσω είναι της τάξης των 200+. Ανάμεσά τους δύο πρώην πρωθυπουργοί, πολλοί πρώην Υπουργοί, ιδιοκτήτες και στελέχη Μέσων Ενημέρωσης, 10δες δημοσιογράφοι και….εκπλήξεις.

Οι καταγγελίες σε βάρος του αφορούν διαφορετικές χρονικές περιόδους και αποτυπώνουν μια μόνιμη συμπεριφορά προς το γυναικείο φύλο. Διαρκή. 

Ρωτώ: 

– Έστειλε τα γνωστά σεξιστικά μηνύματα σε παρουσιάστριες της ΕΡΤ ή όχι; 

– Μηνύθηκε για απόπειρα βιασμού ή όχι; -Πρόσβαλε ή προκάλεσε σεξιστικά πολλές γυναίκες συναδέλφους; 

– Γιατί τον έπαυσε νύχτα ο Ρουσόπουλος;

 – Γιατί μετά τον αποκατέστησε (!!) ως « σύμβουλο προέδρου» στην ΕΡΤ με συμμετοχή στο μεγάλο πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος; Υπόθεση που έχει οδηγήσει σε πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων του -επί Χατζή- προέδρου τότε της ΕΡΤ Παναγόπουλου;

 – Πότε και πως προσελήφθη στη Γενική Γραμματεία Τύπου και με ποιά προσόντα; 

 – Πότε αποσπάσθηκε στο γραφείο τύπου της ΝΔ;

 – Ασκούσε «δημοσιογραφία» σε ΜΜΕ όντας επί πληρωμή (με χρήματα των φορολογούμενων), υπάλληλος κόμματος; Πόσα πήρε (των μπόνους συμπεριλαμβανομένων) από την ΕΡΤ και από την Γ.Γ. Τύπου; Για ποιές υπηρεσίες; 

Διαδίδει πως «θα μου κάνει μήνυση». Επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου να πράξω το ίδιο. Αλλά, εγώ το δηλώνω, δεν το διαρρέω με ψέματα. 

Και προς συγκεκριμένα ΜΜΕ: Μπου, ρε κατρουλιάρηδες: Στη ζωή υπάρχουν και καθρέπτες. Κοιτάζεστε ποτέ; Και δε σπάει; Από ντροπή που σας βλέπει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *