ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ​Ν ΤΙΜ (WIND)- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δελτίο Τύπου                                  Αθήνα 27/10/2011

Σήμερα 27/10/2011 υπογράφηκε μεταξύ Σωματείου εργαζομένων και Διοίκησης της επιχείρησης, Ε.Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις 0,6% στους Βασικούς Μισθούς της κάθε  μισθολογικής κατηγορίας. Η ΕΣΣΕ θα έχει εφαρμογή από 1/9/2011

Με βάση τα παραπάνω οι Βασικοί Μισθοί (χωρίς προϋπηρεσία) θα διαμορφωθούν ως εξής :

ΔΕΟ 944,85 – Β. ΛΟΓΙΣΤΕΣ 966,6 – ΛΟΓΙΣΤΕΣ 1036 – ΤΔ1 1487,8 – ΤΔ2 1346,7 – ΤΔ3 1243,5 – ΤΔ4 999,15 – ΤΔ5 944,85.

Η ΕΣΣΕ υπογράφηκε μετά από διμερής διαπραγματεύσεις και μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για την μισθωτή εργασία.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η αύξηση αυτή μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων ή ότι μπορεί να καλύψει απώλειες εισοδήματος από την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού και τις ανατιμήσεις των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Βάζει όμως ένα «δίχτυ» προστασίας στους μισθούς μας, μιας και με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων η ελεύθερη πτώση τους θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και κάτω από τα επίπεδα του κατώτατου μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. (751 ευρώ).

Από την άλλη, η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει ότι το Σωματείο συναινεί ή δίνει «λευκή επιταγή» στην διοίκηση για μείωση του κόστους εργασίας μέσα από έμμεσους  τρόπους όπως κατάργηση θέσεων εργασίας. Από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων είχαμε κάνει γνωστή την θέση μας, για διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η διοίκηση όμως αρνήθηκε να δεσμευτεί στην πρότασή μας με την δικαιολογία ότι καμιά ιδιωτική εταιρία δεν μπορεί να υπογράψει κάτι τέτοιο.

Συνάδελφοι, επειδή η τρέχουσα περίοδος γενικά δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και αδράνειες, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Vodafone και τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει στο προσωπικό, επειδή η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει μειώσεις θέσεων εργασίας στο εμπορικό με κλείσιμο ιδιόκτητων καταστημάτων, οφείλουμε να είμαστε σε ένα διαρκή συντονισμό και ετοιμότητα.

Ενωμένοι με το Σωματείο,  Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε.

Το ΔΣ του Σωματείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *