Αιτίες της Ουκρανικής ήττας στην Αβντίιβκα και τα ψέματα του ΝΑΤΟ.

Γράφει ο mitsos175

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες κυκλώθηκαν στην Αβντίιβκα. Πρόκειται για χειρότερη ως τώρα ήττα για τους Νατοϊκούς στην Ουκρανία, μεγαλύτερη αυτής της Μαριούπολης και του Μπαχμούτ. Οι Ρώσοι κατόρθωσαν έχοντας περίπου 5.000 απώλειες να κυριεύσουν την ισχυρότερη οχυρή τοποθεσία σε όλο το μέτωπο προκαλώντας τελικά υπερδιπλάσιες απώλειες στους Ουκρανούς, αν υπολογίσουμε και τους αιχμαλώτους!

Στην αρχή οι Ρώσοι είχαν μεγάλες απώλειες, πολύ μεγαλύτερες από τους αντιπάλους τους, αποτέλεσμα των Ουκρανικών οχυρώσεων και της τοποθεσίας. Όμως έσπασαν με αριστοτεχνικό τρόπο τις Ουκρανικές άμυνες και κατόρθωσαν σε ελάχιστο χρόνο να νικήσουν τον Ουκρανικό στρατό.
Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν τη συντριβή καθώς στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστο 4.000 στρατιώτες, ενώ άλλες πηγές μιλάνε για 7.000!

Τα πρώτα ψέματα είναι φυσικά ο αριθμός των απωλειών και η σημασία του οχυρού. Οι Ουκρανοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν την καταστροφή. Οι Ρώσοι είχαν πράγματι περισσότερες απώλειες (φυσικό για επιτιθέμενους), ως τη στιγμή που περικύκλωσαν τους Ουκρανούς, όμως λόγω της ανώτερης ισχύς πυρός προκάλεσαν επίσης τεράστιο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Με τους αιχμαλώτους οι Ουκρανοί έχασαν πολλούς περισσότερους, όμως αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για τον κυνικό και αδυσώπητο πόλεμο.

Η σημασία που έχει η ρημαγμένη πόλη δεν είναι για την επόμενη επίθεση των Ρώσων, ούτε για το μέγεθος της, αλλά για την άμυνα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ. Ήταν σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη κι από κει εξαπολύονταν συνεχώς επιθέσεις με Πυροβόλα drones κλπ. Και τώρα μπορεί να βομβαρδιστεί, αλλά από πολύ μεγαλύτερη απόσταση, οπότε θα χρειαστούν τα πολύτιμα HIMARS ή πανάκριβοι πύραυλοι. Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ με το που άρχισε η επίθεση δέχονταν όλο και λιγότερες βόμβες. Και μόνο γι’ αυτό άξιζε η προσπάθεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ήττα προκάλεσε σεισμό στο στρατό την ώρα μάλιστα που ο Ουκρανός πρόεδρος αντικατέστησε τον ικανό και δημοφιλή αρχηγό Ζαλούζνι.

Ένα άλλο ψέμα είναι πως οι Ουκρανοί δε βοηθηθήκαν από τη Δύση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι. Η ΕΕ συνέχισε να στέλνει πυρομαχικά, όπλα και χρήματα στην Ουκρανία και μάλιστα περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Είναι τόσος ο όγκος των Δυτικών όπλων που για πολύ καιρό μπορεί να συνεχιστεί ο πόλεμος παρά τις τεράστιες ποσότητες που δαπανώνται καθημερινά.

Η ήττα οφείλονταν κατά κύριο λόγο στην εμμονή του Ουκρανού Προέδρου να κρατήσει την πόλη. Σ’ αυτό βασίστηκαν και οι Ρώσοι! Αφού αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα πυροβόλα τους Βορειότερα, οι Ουκρανοί έπρεπε ν’ αρχίσουν να αποσύρουν σταδιακά δυνάμεις, φτιάχνοντας νέες γραμμές άμυνας. Αντίθετα έστειλαν περισσότερους άνδρες για να τους πετσοκόψουν οι αντίπαλοί τους!

Επίσης φάνηκε η ανωτερότητα του Σοβιετικού υλικού, το οποίο φτιάχτηκε ακριβώς για τις λασπωμένες πεδιάδες. Τα οχήματα του ΝΑΤΟ κόλλησαν στην λάσπη, όπως αυτά των Γερμανών πριν δεκαετίες, καταδικάζοντας από πριν κάθε αντεπίθεση. Οι Ρώσοι έχοντας σιγά – σιγά καταλάβει τους δρόμους μπορούσαν να στείλουν πιο γρήγορα εφόδια και άντρες. Έτσι χτυπούσαν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Πρόβλεψαν κάθε κίνηση του αντιπάλου.

Οι Ουκρανοί στρατηγοί και κυρίως ο ναζί Πρόεδρος πήραν στο λαιμό τους τους στρατιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *