Η αριστοτεχνική κλοπή του Μητσοτάκη.

Γράφει ο mitsos175

Ποιο είναι το «καλύτερο κόλπο» ενός κλέφτη; Το ποσό; Μπορεί. Νομίζω όμως πως είναι το να μην καταλάβει το θύμα πως τον έκλεψαν. Αυτό το πέτυχε ο Μητσοτάκης!
Κάθε χρόνο μόνο από το ΦΠΑ αφαιρούνται από την τσέπη κάθε Έλληνα 200 ευρώ που πάνε στο κράτος με τη μορφή του έμμεσου και άρα άδικου φόρου του ΦΠΑ!
Δε μιλάμε για τις μίζες, τις ρεμούλες, τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα, μιλάμε για νόμιμα και απόλυτα μετρήσιμα ποσά. Ούτε καν μιλάμε για τα άλλα άδικα αλλά νόμιμα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ. Μόνο για το ΦΠΑ!

Αν 200 ευρώ κάθε χρόνο για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί είναι η αύξηση του ΦΠΑ συνεπάγεται πως οι μαυραγορίτες τρώνε πάνω από 833 ευρώ αφού ο ΦΠΑ είναι 24% εκτός από κάποιες κατηγορίες που είναι λιγότερο.
Πάνω από ένας μισθός δηλαδή χάνεται κάθε χρόνο από τον εργαζόμενο. Φυσικά τα χρήματα αυτά δεν εξαερώνονται. Πάνε στους πλούσιους. Στους ολιγάρχες του ρεύματος, των τηλεπικοινωνιών, των ιδιοκτητών μεγάλων σούπερ μάρκετ κλπ – κλπ.

Πρόκειται για μείωση πάνω από 10% (10,41%) του μισθού, αφού ο βασικός μισθός είναι 667 ευρώ καθαρά! Μάλιστα όσο πιο φτωχός είναι ο εργαζόμενος τόσο μεγαλύτερη η μείωση αναλογικά, αφού η κλοπή αφορά τα προϊόντα που αγοράζει.

Το μεγάλο κόλπο του Μητσοτάκη είναι η ακρίβεια. Είναι πολιτική της ΝΔ που είναι 100% υπεύθυνη γι’ αυτή και δεν είναι κανένας άλλος παρά τα όσα λένε οι πουλημένοι ΑΡΔ. Αντί να μειώσει τους μισθούς άμεσα, τους μειώνει μέσω του ΦΠΑ, κάτι που είναι ακόμα χειρότερο, αφού το κράτος παίρνει λιγότερο από το 24%.

Όποιος αμφιβάλει για τα ποσά, ας δει τον επίσημο προϋπολογισμό. Θα διαπιστώσει πως ο ΦΠΑ αυξάνεται περίπου κάθε χρόνο κατά δυο δις περίπου, τα 200 ευρώ που λέγαμε.
Άρα οι μαυραγορίτες δεν έχουν απλά της πλάτες της κυβερνητικής συμμορίας, ασκούν πολιτική! Πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων. Με 2 δις παραπάνω κάθε χρόνο, τον παίρνει τον Μητσοτάκη να πετάξει ένα ψίχουλο μερικών εκατομμυρίων κάθε φορά που γίνονται εκλογές.
Πανέξυπνο κόλπο, αλλά εντελώς ανήθικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *