Του Αυγενάκη τα καμώματα

Μια συμβολική παρέμβαση έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, αναρτώντας ένα πανό και πετώντας κάποια τρικάκια που έγραφαν «Αυγενάκη είσαι άθλιος υπουργος».

Κι ενώ οι καταγγελίες σε βάρος του ίδου του υπουργού, ότι λειτουργεί σαν πολιτικάντης της δεκαετίας του 50, και στελεχών του υπουργείου του πέφτουν βροχή κι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν αισθάνθηκε να ψελίσει την παραμικρή δικαιολογία, θεώρησε την ανάγκη να κάνει προσωπική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ και να μας γράψει: «αργά το βράδυ χθες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δέχθηκε επίθεση από τον #Ρουβίκωνα, βάζοντας σε κίνδυνο το προσωπικό που παρέμενε στο κτίριο, καθώς και τους διερχόμενους πολίτες».

Αστειότητες, που όμως έχουν το θράσος να τις γράφουν με σοβαρό τρόπο. Τι είδους επίθεση ήταν αυτή που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές όπως μας γράφει ο τρισμέγιστος. Με Καλάσνικοφ, με μαχαίρια, με τι;

Και επειδή οι αναρτήσεις μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σαν αρχείο, σαν παραπέμπουμε σε ένα δημοσίευμα μας του 2017, που έχει σαν πηγή αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» ότι ο τότε γραμματέας της Ν.Δ. Αυγενάκης «έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος».

Μάλιστα, όπως σημείωνε η εφημερίδα, «η καταγραφή των συνομιλιών Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του, Νίκου Μανώλη, ενώ τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν δώρα στον Λ. Αυγενάκη και στη σύζυγό του».

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχολίασε επικριτικά ο υπουργός

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης σε

Ενώ, στην συνέχεια πρόσθεσε πως κάθε πράξη βίας και ανομίας είναι μη αποδεκτή και δεν έχει καμία θέση απολύτως θέση στη Δημοκρατία μας. Ολα αυτά για ένα πανό και λίγα τρικάκια.Να μας πει ο Υπουργός τι είδους επίθεση ήταν αυτή που έβαλε σε κίνδυνο ζωές; Με μπαζουκας; Όπλα; Με μαχαίρια; Δεν πιστεύω να λέει ψέματα και να πέταξαν τίποτα χαρτάκια που έγραφαν «Αυγενάκη είσαι άθλιος υπουργος»; Ακούμε προσεκτικά

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Documento» και ο Κώστας Βαξεβάνης το Σάββατο αποκάλυψαν ότι ο γραμματέας της Ν.Δ. «έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η καταγραφή των συνομιλιών Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του, Νίκου Μανώλη, ενώ τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν δώρα στον Λ. Αυγενάκη και στη σύζυγό του».

Στους «συνομιλητές» του κ. Αυγενάκη και του φρουρού του περιλαμβάνεται ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, καταδικασμένος πρωτόδικα σε 11 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση εκβιασμού. Για τον συγκεκριμένο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο γραμματέας της Ν.Δ. αναλαμβάνει να μεσολαβήσει στον διευθύνοντα σύμβουλο του «Αστέρα Βουλιαγμένης» Πολυχρόνη Γριβέα ώστε να ανανεωθεί η σύμβαση μίσθωσης του καταστήματος (μπουτίκ) που διαχειρίζεται εντός του ξενοδοχείου. Για τη μεσολάβηση αυτή ο φρουρός του βουλευτή ζητά (και ο Μπαμπάμτσης συμφωνεί) να δοθεί κάποιο ακριβό δώρο από το κατάστημα στη σύζυγο του Λ. Αυγενάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *