Καταληψη Νοσοκομειο​υ Μυτιληνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ: Ανακοίνωση προς τους πολίτες τους ασθενείς & τους εργαζόμενους

Η άγρια επίθεση Κυβέρνησης & Τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ) έχειπάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αμείλικτου κοινωνικού πολέμου. Έχουν ανακηρυχθείσε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμήβυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους ανέργους, τουςσυνταξιούχους, τη νεολαία.

Η ζωή, όπως την ξέραμε, τελείωσε γιαπάντα. Καθημερινά μοιραζόμαστε το φόβο και το άγχος για το αύριο. Οι πολιτικέςπου εφαρμόζονται μας οδηγούν  σε μια νέαπραγματικότητα χωρίς καμιά διέξοδο.

Ο χώρος της υγείας δεν θα μπορούσε να μείνειαπέξω για αυτό μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο της επίθεσης. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στηνκατάλληλη θέση, ο Τροικανότερος υπουργός, που μετά το ξεθεμελίωμα τουασφαλιστικού συστήματος ήρθε να συνεχίσει το «έργο» του στην υγεία!

Τιέχουμε δει μέχρι τώρα:

–      Απολύσεις τωνσυμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ,

–       πάγωμα προσλήψεων μέσα από την γνωστή αναλογία1:10,

–      εισιτήριο στα ΤΕΠκαι στα τακτικά ιατρεία,

–       απογευματινά ιατρεία ιδιωτικού τύπου,

–      περικοπές εφημεριώνκαι υπερωριών και

–      εργασιακήεφεδρεία που εξαιρεί προσωρινά  ιατρούςκαι νοσηλευτές.

–      Το κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο που οδηγείσε απόγνωση τους άνεργους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, που τους αναγκάζει ναπληρώνουν τουλάχιστον 350 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας.

–       Η μη ένταξητου Βοστάνειου και του ΚΥ Πλωμαρίου στη Γ’ Ζώνη δυσχεραίνει την ασφαλήεφημεριακή κάλυψη, του πληθυσμού του νησιού.

 

Το πλούσιο έργο της κυβέρνησης στην Υγεία συνεχίζεται…

 

-Σεμία εποχή που η προσέλευση στο ΕΣΥ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, το ΥπουργείοΥγείας «υπόσχεται» λιγότερα νοσοκομεία και 11.000 λιγότερες κλίνες!

-Αυτότο διάστημα επιχειρείται εν κρυπτώ και μακριά από τον έλεγχο των εργαζομένωνδραστική αλλαγή των οργανογραμμάτων όλων των νοσοκομείων της χώρας που οδηγούνστα νοσοκομεία των 3 τμημάτων   (!!!) πουθα σημάνει περικοπές προσωπικού με τη κατάργηση των οργανικών θέσεων καιπροετοιμασία για την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση ΚΑΙ για Ιατρούς Νοσηλευτές (σεδεύτερο χρόνο). Τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν από αυτή τη πολιτική τοΥπουργείο επιχειρεί να τα επιλύσει με την εισαγωγή της εφημερίας τομέα, και τηςβάρδιας τομέα. Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται δραματική χειροτέρευση τηςπαρεχόμενης περίθαλψης και εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών  εκτός των ορίων της ανθρώπινης αντοχής.

-Τηνίδια ώρα η κυβέρνηση παραχωρεί χωρίς ντροπή μέσα από ειδικές συμφωνίες πουπροβλέπουν χαμηλότερο νοσήλιο από ότι χρεώνεται στα δημόσια ταμεία κλίνες καιτμήματα νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με μόνο κερδισμένο τιςίδιες. Βάζει τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να δουλεύουν για τοκέρδος των ιδιωτών.

-Το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ θα ρυθμιστεί ως τοτέλος του έτους με κατεύθυνση – όπως προαναγγέλλουν- να εξισωθούν οι μισθοί μεεκείνους των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων με αντίστοιχες περικοπές στιςεφημερίες.

 

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω…

Mε το ενιαίο-πτωχολόγιο η κυβέρνηση εξαπολύει τημεγαλύτερη μισθολογική επίθεση σε όλο το δημόσιο τομέα δημιουργώντας πλέονεργαζόμενους των 660 ευρώ και μέσα στα νοσοκομεία (πρωτοδιόριστος ΥΕ παίρνειλιγότερο από 590€). Μετά από τερατώδη ψέματα από πλευράς κυβέρνησης, περίαυξήσεων στους χαμηλόμισθους, η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου διέλυσε όλες τιςαυταπάτες, επιφυλάσσοντας τεράστιες απώλειες για όλους τους υγειονομικούς και κυρίως στους χαμηλόμισθους.Ταυτόχρονα, τα χαράτσια έγιναν τρία, το αφορολόγητο έπεσε στις 5000 μεαποτέλεσμα περαιτέρω αύξηση της παρακράτησης από 1/1/2012 και αντίστοιχη μείωσητων μισθών. Επιπρόσθετα, το υπουργείο με διάφορα προσχήματα αρνείτε στην ουσία να μας καταβάλει ταδεδουλευμένα των εξαιρέσιμων και αργιών.

 

Και όλα αυτά γιατί;

Για την διάσωση του τραπεζικού κεφαλαίου,για να αυξηθεί το κέρδος των δανειστών, γιατί έτσι απαιτούν οι περίφημες«ανώνυμες» αγορές. Τίποτα από τα χρήματα που μας κλέβουν δεν μένει στα κρατικάταμεία.

 

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Γιαμας  τουςεργαζόμενους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τα ψέματα τελείωσαν δεν μπορούμε νασυνδιαλεγόμαστε με μια κυβέρνηση που έχει χάσει προ πολλού την λαϊκή αποδοχή.Με απόφαση των γενικών συνελεύσεων της Ένωσης ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και τωνΕργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 26-10-11 προχωράμε σε κατάληψη του νοσοκομείου.

 

Με την κατάληψη μας

t    στέλνουμε το μήνυμαότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο  Μυτιλήνης αντιστέκονται.

t    το Νοσ. Μυτιλήνηςπερνά στη διαχείριση αυτών που χρόνια τώρα το στηρίζουν  με τον ιδρώτα τους και προσπαθούν κάτω απόαντίξοες συνθήκες να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στο λεσβιακό λαό.

t    διασφαλίσουμεπρώτα από όλα την άριστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών καιτην   δωρεάν πρόσβασης των ασθενών στατακτικά εξωτερικά ιατρεία.

t    κάθε εργαζόμενοςεκτός από την 8ωρη εργασία του προσφέρει επιπλέον, όσο χρόνο χρειαστεί για τηνεπιτυχία της κατάληψης.

t    περνάμε το μήνυμαότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν έχουν την λαϊκή συναίνεση, και ότι  ο δικός μας μονόδρομός μας υποχρεώνει να τιςανατρέψουμε.

Την 28η Οκτωβρίου διαμαρτυρόμαστε ειρηνικάκαι λέμε το δικό μας ΟΧΙ. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με την στολή εργασίαςτους συγκεντρωνόμαστε 11πμ μπροστά στο ξενοδοχείο Λέσβιον.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ , τηνΟΕΝΓΕ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την γενίκευση του αγώνα μας

Καλούμετους εργαζόμενους άλλων νοσοκομείων , όλων των δημόσιων υπηρεσιών, ιδιωτικάυπαλλήλους, φοιτητές, αγρότες, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους να συνενώσουμετον αγώνα μας.  Να δούμε που θέλουμε ναπάμε την ζωή μας, τι θέλουμε να γράφει αργότερα η προσωπική και συλλογική μαςιστορία. Να στήσουμε μαζί μια καινούρια δημοκρατική και αξιοκρατική κοινωνία.

Να βάλουμε από την αρχή τους κανόνες,  μαζί, γιατί μόνο εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκεςμας. Γιατί εμείς είμαστε η ζωή. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κοινωνία. Χωρίς εμάς δενυπάρχουν όλοι αυτοί -που παίζοντας οικονομικά παιγνίδια, – ακυρώνουν δικαιώματακαι κοινωνικά αγαθά για να κερδίζουν οι λίγοι.

Αντίθεταμε ότι μας πιπιλίζουν το μυαλό η Ελλάδα είναι μια πλούσια και όμορφη χώρα (ναυτιλία, ορυκτό πλούτο, τουρισμό,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ)   καικυρίως με φιλότιμους και περήφανους ανθρώπους.

Όλοι μαζί μπορούμε.

 
Μυτιλήνη 26-10-11                             ΣυντονιστικήΕπιτροπή Κατάληψης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *